Valojakautumat
HELLA offroad
Valojakautumat

Valotekniikkaa helppotajuisesti selitettynä HELLALTA

Täällä kerromme tietoja valojakautumista.

05/23/2016
Lisätietoja lisävalojen valojakaumista

Valojakautuma kuvaa valonvoimakkuuden jakautumista tilassa. Tätä havainnollistavat Isolux-kaaviot, joilla vertaillaan valojakautumia. Isolux-kaavioissa puna-oranssilla värillä kuvataan suurinta valaisuvoimakkuutta, joka pienenee keltaisesta vihreän kautta siniseen etäisyydestä riippuen. Eri käyttötilanteet vaativat erilaiset valot: esimerkiksi sumuvalo säteilee leveästi mutta ei kauas, jotta vältetään mahdollisimman hyvin sumupisaroiden aiheuttamat heijastukset, kun taas kaukovalo tuottaa pitkälle säteilevää valoa. Mainion mahdollisuuden vertailla valojen eri valojakautumia tarjoaa HELLAN uudenlainen ELIVER-työkalu.

05/23/2016

Luksi on valaistusvoimakkuuden yksikkö ja ilmoittaa valovirran, joka kohdistuu valonlähteestä tiettyyn pintaan. Havainnollistava arkipäivän esimerkki: toimiston työpiste pitäisi valaista vähintään 500 luksilla, ja ihminen kykenee vielä ongelmitta lukemaan sanomalehteä 1 luksilla. Niin kutsutun luksipalkin alapuolella olevat arvot osoittavat, missä vastaava valaistusvoimakkuus saavutetaan valojakautumakaavioissa.

05/23/2016

Referenssiluku (ref.) on kaukovaloihin liittyvä arvo. Vuodesta 2009 voimassa olleen ECE-säännön mukaan kaikkien asennettujen (kauko)valojen referenssiluku ei saa olla ajoneuvoa kohden yhteensä enemmän kuin 100. Tällöin lasketaan yhteen vakiovarusteisten kaukovalojen molemmat arvot (vasen ja oikea ajovalo) sekä muiden asennettujen kaukovalojen arvot. Oikea paikka etsiä HELLA-kaukovalojen referenssilukuja malleittain on luettelo. Jokaisen mallin kohdalle on merkitty myös valosta löytyvä E-tyyppihyväksyntä.

05/23/2016

Kun valitset HELLA-tuotteen, et joudu tinkimään laadusta. Teemme päivittäin työtä sen puolesta, että valoratkaisuista tulisi entistä parempia ja turvallisempia. Väsymättömän innovaatiovoimamme ansiosta kuulumme monilla ajoneuvo- ja valotekniikan alueilla johtaviin toimittajiin ja usein jopa edelläkävijöihin, kuten erityisesti LED-tekniikassa. Tuotesivut antavat lisätietoja nykyaikaisista LED-ratkaisuistamme. Voit myös verrata ELIVER-työkalulla LED-tekniikkaa muihin valotekniikoihin.

05/23/2016

Elämme laadusta. Koetamme jatkuvasti parantaa sitä entisestään erinomaisella laadunvalvonnallamme. Koska valvomme joka päivä jokaista sarjaa ja jokaista tuotetta mahdollisimman tiukasti, usein jopa ylitämme lakivaatimukset. Se johtuu siitä, että käytämme nykyaikaisia tekniikoita ja pitkälle kehitettyjä testausmenetelmiä ja lisäksi pyrimme olemaan parempia kuin muut. Tunnetuimpia esimerkkejä tästä on Euroopassa ainutlaatuinen valotunnelimme, joka sijaitsee päätoimipisteessämme Saksan Lippstadtissa. Sen avulla sekä valojakautumat että tiukat HELLA-laatuvaatimuksemme ovat koettavissa.

05/23/2016
  • Print
Valojakautumat
Valojakautumien vertailu

Valojakautumat – lisävalomme vertailussa

YLEISMALLISTEN OSIEN LUETTELO
Etsi tuotteita HELLAN yleismallisten osien luettelosta.
Yleismallisten osien luettelo – kaikki HELLA-tuotteet yhdellä napsautuksella