Tien päällä
HELLA offroad
Tien päällä

Offroad-kokemuksia valoasiantuntijasi HELLAN kanssa

Offroad-tuotteitamme on paras kokeilla käytännön testeissä – täällä saat tietää, mitä mieltä todelliset ammattilaiset ovat meistä.

05/23/2016

  • HELLA-lisävalot toiminnassa

On olemassa hetkiä, jolloin täytyy tehdä elämää muuttavia päätöksiä. Tämän tilanteen edessä oli Nico Garcia Vogel vuonna 2006. Hänen piti valita Mitsubishi Lancer Evo 9, Land Rover Defender tai Jeep Wrangler. Urheiluauto vai maastoauto? Nico päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon, mikä osoittautui oikeaksi tulevina vuosina.

Nico tuotatti USA:sta Jeep Wranglerin pitkällä akselivälillä, mikä onnistui edullisen dollarin kurssin ansiosta. Ratkaisu juontanee juurensa hänen lapsuuteensa. ”Olen kasvanut Espanjassa, ja vietimme perheen kanssa aina paljon aikaa luonnossa”, muistelee Nico. ”Urheiluautotkin kyllä kiehtoivat minua, mutta sellaisen kanssa olisin ollut sidoksissa asfaltoituihin teihin. Olen kuitenkin aina halunnut tutkia maailmaa ja olla yhteydessä luontoon. Niin päädyin ensimmäiseen jeeppiini.”

”Tutkia maailmaa ja olla yhteydessä luontoon”

Tämä Saksan Schwabenissa syntynyt 34-vuotias sai ensimmäiset maastoajokokemuksensa vanhempiensa ”ikivanhalla maastoautolla”. Jeep Wranglerinsa kanssa hän sukelsi yhä syvemmälle nelivetojen maailmaan.

Teknisestä näpertelystä kiinnostuneena Nico koetti koko ajan parannella maastoautoaan. Vuonna 2012 Nico tutustui Espanjan Zaragozassa toiseen maastoautointoilijaan Miguel Garcia Pelayoon, jonka puuhista Nico kiinnostui heti: ”Miguelilla on valtava tekninen osaaminen, ja hän rakenteli jo 15 neliömetrin tilassa projektinimellä 4x4 proyect komponentteja ja jopa kokonaisia maastoautoja”. Koska kemiat pelasivat ja molemmilla oli samanlainen rakentelufilosofia, Nico lähti mukaan Miguelin yritykseen. Miehet rakentelevat edelleen yhdessä ennen kaikkea jeeppejä.

He keskittyvät erityisesti älykkääseen rakenteluun periaatteella ”vähemmän on enemmän”. Nico antaa maastoautoilua aloitteleville maanläheisen vinkin: ”Suosittelen ostamaan aluksi käytetyn maastoauton. Jokainen tehtaalta tullut maastoauto pystyy päällystettyjen teiden ulkopuolella enempään kuin muut normaalit autot. Yksinkertaisella maastoautolla, jossa on alennusvaihde, tuoreet maastoautoilijat voivat ottaa ensimmäiset askeleensa ja katsoa, miten homma toimii.”

Maastokäyttöön tarvitaan ehdottomasti uusi rengaspari maastoprofiililla lisäämään turvallisuutta. Myös sopivat valot lienevät tärkeät. Nico kertoo: ”Kaiken A ja O ovat kaksi hyvää ajovaloa ja kaksi hyvää lisävaloa. Maastossa hyvää kaukovaloa tärkeämpää on ympäristön valaisu, jotta nähdään myös vasemmalle ja oikealle puolelle.” Maastoajoreissuilla kun voi mennä myöhään – ja tulla pimeä. Hyvää peruutusvaloa ei myöskään pidä aliarvioida silloin, kun täytyy peruuttaa.

Aloittelijan on hyvä opetella ilman paineita. ”Suositeltavia ovat maastoajoharjoittelut oppaan kanssa esimerkiksi maastoajopuistoissa. Jos huomaa, että se on kivaa, voi sitten hankkia varusteita.” Tärkeä neuvo on myös ottaa aikaa. ”Usein noviiseilta puuttuu kärsivällisyyttä. Maastossa kaikki on toisin kuin normaalissa tieliikenteessä. Perusneuvoksi antaisin: astu mieluummin ulos ja katso, miltä vaikea reitti näyttää tai anna apukuljettajan viittoa ohjeita ulkoa.” Se on välttämätöntä etenkin vaativilla osuuksilla,

kuten pahamaineisella, maailman vaikeimpana maastoautoreittinä pidetyllä Kalifornian Rubicon Traililla, jonka Nico on ajanut kaverinsa Alexin kanssa.

Vielä 15 vuoden jälkeenkään hänen maastoajoinnostuksensa ei ole hellittänyt, vaan päinvastoin: ”Seikkailunhalu saa minut edelleen valtoihinsa. Se on aivan erityinen tunne, joka saa jättämään merkityt reitit ja tutkimaan, mitä piilee päällystettyjen teiden ulkopuolella. Minulle maastoajo merkitsee vapautta.”

08/19/2021
  • 20200731_195845
  • 20200808_111107
  • 20200808_125013

Dag Rogge johtaa Land Rover Experience Centeriä. Hänen mainettaan lukemattomien offroad-retkien pääjärjestäjänä arvostetaan. Hänen johdollaan ihmiset ja kalusto ovat valloittaneet monia vaikeakulkuisia maastoja, mm. Andit, Etelä-Amerikan Atacama-aavikon ja Aasian trooppiset viidakot.
Land Rover Experience Tourilla valot altistuvat äärimmäiselle kuormitukselle. Muta, pöly, äärimmäinen kuumuus ja kylmyys asettavat tiukkoja vaatimuksia ihmisille ja käytettävälle kalustolle. Tämän tietää myös Dag Rogge. Siksi hän ei tingi lisävaloista vaan valitsee nykyaikaiset ja luotettaviksi todetut HELLA-tuotteet.

05/23/2016
  • Ammattilaisten mielipiteitä: Dag Rogge

Robby Gordon on USA:n NASCAR-sarjan parhaita kuljettajia. Lisäksi hän ajaa Indy Racing League (IRL)- ja Trans-Am-sarjoissa sekä International Motor Sports Associationin (IMSA) järjestämissä sarjoissa ja osallistui International Race of Champions -kilpailuihin (IROC). Hän on myös osallistunut useamman kerran Pariisi–Dakar-ralliin ja menestynyt siellä hienosti.
Robby Gordon on käyttänyt autoissaan yli 10 vuoden ajan HELLA-valoja. Hän on vakuuttunut, että niiden ylivoimainen suorituskyky ja lujuus ovat edesauttaneet hänet voittoihin mm. Baja-rallissa. Robby panostaa suorituskykyyn ja kestävyyteen – niin itsensä kuin valojensa kohdalla. Hänen mielipiteensä:
"HELLAN ansiosta olen yhtä nopea yöllä kuin päivällä."
Siihen meillä ei ole paljon lisättävää. Paitsi ehkä, että luotettavista tuotteistamme eivät hyödy vain kilpa-autoilijat, vaan myös sinä!

05/23/2016
  • Ammattilaisten mielipiteitä: Robby Gordon

Silkkitien etappi on jännittävä! Eri kulttuurit, ilmastovyöhykkeet ja maisemat innostavat osallistujia, mutta ne myös asettavat tiukkoja vaatimuksia ajoneuvoille. Land Roverin virallisena kumppanina huolehdimme, että Land Rover Experience Touriin osallistuvat ajoneuvot saavat varusteikseen laadukkaat LED- ja ksenonlisävalot ja -työvalot, jotta vaarat voidaan tunnistaa ajoissa niin päivällä kuin yölläkin. Kaikki osallistujat ovat todellisia voittajia! Lisätietoja Land Rover Experience Tourista antaa myös sen virallinen kotisivu.

05/23/2016
  • Land Rover Experience Tour
  • Print
Mikrosivusto Laatu
Lisätietoja HELLA-laadusta
HELLA = laatu. Lisätietoja aiheesta saat mikrosivustoltamme.