On the road
HELLA Offroad
On the road

Offroad-oplevelser: Med HELLA, dine eksperter i lys og lygter.

Vores offroad-produkter oplever du bedst på stedet og i aktion - her kan du få at vide, hvad de professionelle sætter så stor pris på hos os.

05/23/2016

  • HELLA ekstra forlygter i action.

Nogle gange skal du træffe vigtige beslutninger. Beslutninger, der kan ændre dit liv. Sådan som hos Nico Garcia Vogel 2006. Han kunne vælge mellem en Mitsubishi Lancer Evo 9, en Land Rover Defender og en Jeep Wrangler. Sportsvogn eller offroad? Nico besluttede sig for sidstnævnte – det skulle i løbet af de næste år vise sig at være den rigtige beslutning.

Nico fik importeret sin Jeep Wrangler med lang akselafstand fra USA. Den fordelagtige dollar-kurs gjorde det muligt. Det afgørende udslag for, at han valgte et terrængående køretøj må stamme fra hans barndom. "Jeg er opvokset i Spanien, og vi har altid tilbragt meget tid i naturen sammen med familien", husker Nico. "Jeg har dog også været begejstret for sportsvogne. Men det ville kræve, at jeg holdt mig på asfalterede strækninger. Jeg har imidlertid altid gerne villet tage på opdagelse i verden, være forbundet med naturen. Sådan fik jeg min første jeep".

"Tage på opdagelse i verden, være forbundet med naturen"

De første offroad-erfaringer samlede Nico, der er født i Schwaben, i forældrenes "ældgamle, terrængående køretøj". Med sin Jeep Wrangler dykkede 4x4-fanen dybere og dybere ned i branchen.

Som teknisk interesseret opfinder arbejdede Nico på hele tiden at forbedre sit terrængående køretøj yderligere. I 2012 lærte Nico endnu en offroad-fan at kende i Saragossa - Miguel Garcia Pelayo, som Nico straks blev fascineret af: "Miguel havde en kæmpestor teknisk ekspertise og på kun 15 kvadratmeter optimerede han under navnet 4x4 proyect komponenter og sågar komplette terrængående køretøjer." Da der straks var en god kemi mellem dem og begge var knyttet sammen af en lignende tuning-filosofi, begyndte Nico hos Miguel. Fra da af optimerede de to i fællesskab især terrængående Jeep-køretøjer.

De to fokuserede særligt på smart tuning efter mottoet: Kvalitet frem for kvantitet. Lige så naturlige er Nicos råd til offroad-begyndere. "Jeg anbefaler, at man starter med at købe et brugt terrængående køretøj", afslører den 34-årige. "Alle terrængående køretøjer i serietilstand kan uden for asfalterede veje mere end enhver anden normal bil. Med et almindeligt terrængående køretøj samt nedsættelse af omdrejningstallet kan helt nye offroadere så tage de første skridt og se, hvordan det hele fungerer".

Uundværlig til brug i terrænet: Et nyt sæt dæk med tilsvarende terrænprofil for ekstra sikkerhed. Også den passende belysning er vigtig. Nico: "Alfa og omega er to gode forlygter og to gode ekstralygter. Vigtigere end godt fjernlys ude i terrænet er omgivelsesbelysning, så man også kan se til venstre og til højre". Når alt kommer til alt kan det godt blive sent og mørkt, når man er ude på offroad-ture. Derudover skal man ikke undervurdere en god baklygte, hvis man har behov for at bakke.

Det er vigtigt for begyndere at lære uden at blive presset. "Det kan anbefales at tage nogle øvelsestræninger i terræn med en guide, f.eks. i offroad-parker. Hvis man så kan mærke, at det er sjovt, så kan man opgradere". Et yderligere værdifuldt råd: At tage sig tid. "Mange begyndere mangler ofte tålmodighed. Ude i terrænet er alt anderledes end i det normale vejnet. Grundlæggende gælder: Stå hellere ud af bilen og vurder, hvordan en kompleks passage ser ud eller få hjælp af din forsædepassager. Det er særligt nødvendigt ved udfordrende strækninger, de såkaldte trails.

For eksempel ved den berømte og samtidig berygtede Rubicon Trail i Californien, verdens hårdeste offroad-strækning, som Nico allerede har kørt på med sin kammerat Alex.

Også efter over 15 år ude i terrænet er offroad-fascinationen ikke blevet mindre. Tværtimod: "Jeg er stadig grebet af eventyrlyst. Det er en helt speciel følelse, som får dig til at forlade de opmærkede stier og udforske, hvad der gemmer sig borte fra de asfalterede veje. For mig betyder offroad frihed."

08/19/2021
  • 20200731_195845
  • 20200808_111107
  • 20200808_125013

Dag Rogge er leder af Land Rover Experience Center. Hans ry som chef-instruktør for omfattende offroad-ekspeditioner er legendarisk. Under hans ledelse klarer både mennesker og materiel nogle af de mest uvejsomme landskaber på Jorden, som f.eks. Andesbjergene, Atacama-ørkenen i Sydamerika og den tropiske jungle i Asien.
Lygterne udsættes for ekstreme belastninger under Land Rover Experience Tour. Mudder, støv, ekstrem varme og kulde stiller maksimale krav – ikke blot til menneskene, men også til det benyttede materiel. Det er Dag Rogge også helt klar over. Derfor går han ikke på kompromis, når det drejer sig om ekstra forlygter. Han stoler på de avancerede og gennemtestede produkter fra HELLA.

05/23/2016
  • Dag Rogges professionelle vurdering

Robby Gordon anses for at være en af de bedste kørere i NASCAR-serien i USA. Han kører også i Indy Racing League (IRL), Trans-Am, i International Motor Sports Association (IMSA) og har deltaget i International Race of Champions (IROC). Desuden har han flere gange deltaget i Rallye Paris-Dakar, hvor han har opnået betydelige resultater.
I mere end 10 år har Robby Gordon kørt med Hella-lygter. Han er sikker på, at lygternes overbevisende ydelse og stabilitet har hjulpet ham bl.a. til hans sejre i de kendte Baja-racerløb. Robby satser på ydelse og udholdenhed - for sig selv og for hans lygter. Hans bedømmelse:
"Med Hella er jeg lige så hurtig om natten som om dagen."
Vi har ikke noget at tilføje. Undtagen måske, at det ikke blot er vores racerkørere, der kan drage fordel af vore imponerende produkter - det kan du også!

05/23/2016
  • Robby Gordons professionelle vurdering

Silkevejen virker fristende! De forskellige kulturer, klimazoner og landskaber virker ikke blot tiltrækkende på deltagerne, de er også en hård udfordring for køretøjerne i Tour"en. Som officiel partner for Landrover sikrer vi, at bilerne i Land Rover Experience Tour 2013 udstyres med ekstra LED- og xenon-forlygter og arbejdslygter, så farer opdages i tide, både dag og nat. Det er win-win for alle parter! Du kan finde ud af mere om Landrover Experience Tour på den officielle webside.

05/23/2016
  • Landrover Experience Tour 2013
  • Print
Microsite Kvalitet
Mere om HELLAs kvalitet
HELLA står for kvalitet. Du kan få mere at vide på vores microsite.