Home
 
qualitaet_996x202px
 
HELLA staat voor kwaliteit

DAAR KUNT U VAN OP AAN.

08/21/2015
Onze overtuiging: de allerbeste productkwaliteit! Dat eisen wij van onszelf – en deze ambitie maken we iedere dag weer waar.

Wij definiëren hoge interne kwaliteitscriteria, die gelden voor het gehele ontwikkelings- en productieproces. Testprocedures en kwaliteitscontroles gaan vaak verder dan de hiervoor geldende voorschriften. Ervaar meer over de afzonderlijke testprocedures die onze verlichtings- en elektronicaproducten ondergaan.
08/21/2015

Warmte-, vocht- en koudetesten

Warmtetest van de HELLA dagrijverlichting LEDayLine

Producten staan vaak bloot aan sterke temperatuurschommelingen en een variabele luchtvochtigheid. Om er zeker van te kunnen zijn dat ze deze uitdagingen ook aan kunnen, simuleren wij extreme gebruiksomstandigheden:
Bij temperatuurwisseltesten worden de HELLA producten in klimaatkasten met een inhoud van 600 tot 1.000 liter blootgesteld aan temperatuurschommelingen van -40 tot +100 graden Celsius. Bovendien worden er bij een luchtvochtigheidsgraad van max. 95% en een temperatuur van max. +80 graden Celsius condensatie- en verdampingstesten uitgevoerd. In een zogenaamde 'shockkast' wordt de temperatuur razendsnel (met intervallen van max. 6 s) gevarieerd tussen -40 graden Celsius en +100 graden Celsius. De warmte- en koudetesten duren tot wel 48 uur.

 

08/21/2015
 
 

Spatwatertest

Spatwatertest van een HELLA achterlamp.

Spatwater, bijvoorbeeld van vooroprijdende voertuigen, is een van de meest voorkomende milieuomstandigheden waaraan onze producten worden blootgesteld.
Daarom testen we ook hoe ze hierop reageren. Daarbij simuleren we reële omstandigheden – en wel in speciale universele spatwatercabines. Deze cabines zijn uitgerust met inrichtingen voor regen, watergolven, waterstralen en fijne nevel. Hierin worden de testproducten bij de interval- en spatwatertest bij een druk van maximaal 5 bar en bij de waterstraaltest bij een druk van maximaal 10 bar getest op hun dichtheid.

 

08/21/2015
 
 

Test met hogedrukreiniger

Test met een hogedrukreiniger van de HELLA dagrijverlichting.

Bij hogedrukreiniging worden de voertuigen en voertuigonderdelen blootgesteld aan een soms extreem hoge druk. Deze kan oplopen tot 120 bar. Ter vergelijking: in een normaal huishouden bedraagt de waterdruk gewoonlijk 0,5 tot 5 bar.
In een testinstallatie met een extreme waterdruk en een watertemperatuur van +85 graden Celsius wordt de reiniging in een wasstraat of met een hogedrukreiniger op een betrouwbare manier gesimuleerd.

 

08/21/2015
 
 

Trillingstest

Trillingstest van een HELLA signaallamp.

Slechte wegen met gaten en kuilen, verschillende ondergronden zoals steenslag en grind en veldwegen: veel producten staan dagelijks bloot aan trillingen en schokken.
Met de breedbandruistest wordt de mechanische vermoeiingssterkte in horizontale en verticale richting getest. De frequentie varieert hierbij van 10 tot 1000 hertz. Om reële verouderingsprocessen van de kunststof te simuleren, wordt hierbij bovendien de temperatuur gevarieerd van -40 tot +80 graden Celsius. Alle producten worden tot 24 uur lang werkend getest. Verder wordt er bij deze procedure een mechanische schoktest uitgevoerd, waarbij het gedrag bij schokken (producten in een doos tijdens verzending) met een versnelling van 300 tot maximaal 500 m/s² wordt gesimuleerd.
Voor bepaalde producten zoals extra verlichting worden er overigens speciale rallyprofielen getest.

 

08/21/2015
 
 

Stoftest

Stoftest van HELLA werklampen.

Stofbelasting is een vaak voorkomende negatieve milieuomstandigheid. Dit geldt natuurlijk vooral bij toepassingen zoals werkzaamheden op het veld of op bouwplaatsen.
Daarom testen wij onze producten uitgebreid op hun stofdichtheid. Bij deze kwaliteitstest wordt er als testmedium ongebrand portlandcement gebruikt. De test wordt naar keuze uitgevoerd onder realistische bedrijfsomstandigheden of met over- en onderdruk in het testobject. De testresultaten worden onder andere beoordeeld door bepaling van de fotometrische waarde voor en na de test. Alleen producten die aan alle eisen voldoen, krijgen een interne kwaliteitsgoedkeuring.

 

08/21/2015
 
 

Dompel- en drukdichtheidstesten

Dompel- en drukdichtheidstesten van HELLA werklampen

Veel HELLA producten ondergaan ook dompel- en drukdichtheidstesten.
In een dompelbuis wordt een waterdiepte van 1 meter bereikt. In een andere testinstallatie kan een diepte van 6 meter worden bereikt. Bovendien wordt in een dompelbak een overdruktest met een druk tot 1,6 bar uitgevoerd. Alle testen worden uitgevoerd volgens HELLA standaards en vanzelfsprekend ook op basis van de eisen van de wetgever.

 

08/21/2015
 
 

Veeleisende kwaliteitstesten, ook op het gebied van de elektronica

Veeleisende kwaliteitstesten van verschillende HELLA elektronicaproducten

Onze hoge kwaliteitsnormen hanteren wij ook op het gebied van de elektronica.
Al in de ontwikkelingsfase worden er voortdurend testen uitgevoerd en in de productiefase worden deze voortgezet. Zo worden onze elektronicaproducten bijvoorbeeld getest op hun bestendigheid tegen spatwater en zout water, hogedrukreiniging en stof. Een belangrijke plaats nemen ook thermische testen op koude- en hittebestendigheid in. Uitgebreide fysische simulaties, val-, trillings- en krachttesten en ononderbroken gebruik waarborgen de functionaliteit van het betreffende product bij belasting.

 

08/21/2015
 
 
 
 
 
ONLINE-SERVICES
HELLA staat voor service: Hier vindt u een compleet overzicht van onze online-tools en -catalogi.
Picture
 
SOCIAL MEDIA
Van Facebook tot Xing: hier vindt u een overzicht van de social media waar HELLA vertegenwoordigd is.
Picture
 
VOOR BESTUURDERS
Beleef onze bestuurderswerelden met de meest uiteenlopende informatie rondom uw voertuig.
 
08/21/2015
VOOR OEM'S
Wetenswaardigheden en andere interessante informatie voor fabrikanten van bussen, trucks en andere dienstvoertuigen en speciale voertuigen
 
08/21/2015