Summer Practice
 
Summer Practice

Practică de vară în HELLA România, 2023

HELLA România oferă anual tinerilor posibilitatea de a dobândi experiență practică, în acord cu studiile pe care le urmează.

Ești student în Timișoara, Craiova, Arad? Locuiești în Lugoj? Și vrei să fii activ și profesional pe timpul verii?

Te așteptăm în locațiile noastre, să vezi ce înseamnă un job în industria automotive. Beneficiezi de mentorat, de salariu și alte beneficii, precum un angajat.

Dacă pe perioada celor trei luni de practică de vară // summer practice te simți bine alături noi și consideri că experiența ta este utilă, poți rămâne în companie pentru programul de internship.
05/18/2023
Summer Practice

În ce domenii se poate face Summer Practice?

Operational Excellence and Industrial Engineering, Environment Health and Safety, Logistics, Finance, Technical Services (Process, Test, Automation, Maintenance), Production (Manufacturing Engineering, Quality Product Customer), Quality, IT, Software Development, Software Testing, System Testing, Hardware Engineering, Mechanical Design, Configuration Management, PCN/ PTN Administrator, Controlling, Human Resources, Purchasing, Sales, Pricing, Marketing, Direct Customer Service, Engineering, Production SMT Engineers, Technical Service, Transport Management.
05/18/2023
05/18/2023

Ce spun studenții care au trecut prin experiența Summer Practice
Practică de vară în HELLA România.

Ea este Bianca Rascol.
În mai puțin de un an, parcursul ei profesional s-a transformat din intern în Summer Practice în Specialist în Vânzări. În 2022, Bianca își căuta oportunități și opțiuni de dezvoltare în carieră. Și le-a identificat în automotive, mai exact, în HELLA România. Din iunie și până în octombrie, a descoperit cunoștințe despre procese și analize în cadrul echipei de Product Management. Apoi, a înțeles ce ar trebui să facă, pentru a evolua în organizație. Bianca explică: “Din noiembrie 2022 am fost integrată în echipa de Performanță în Logistică. Cu sprijinul mentorilor, am înțeles cât de important este fiecare pas din lanțul de aprovizionare astfel încât, ca echipă și companie, să îndeplinim cerințele clienților.” Dacă vrei să câștigi experiență într-un mediu de lucru plăcut, ghidat de profesioniști și de programe de instruire, hai să ne cunoaștem.

 


Valentin Irimia
Cum îți dai seama că ai făcut alegerea corectă? Când începi în iunie în Summer Practice și în decembrie poți decide să accepți un job full time. Valetin Irimia a început ca intern în vara anului 2022 și în prezent este System Administrator în HELLA România. A avut oportunitatea să interacționeze cu profesioniști, să ia contact cu oameni pe care îi admiră și să aplice practic cunoștințele din perioada facultății. Valentin atribuie integrarea în echipă și câștigarea îndependenței pe fondul sprijinului oferit de colegi. “Mă așteptam ca primele zile să fie mai lejere, dar a fost totul dynamic și cu activitate de învățare intensivă. Am fost foarte încântat să văd că am colegi care au răbdare cu mine și pe care îi pot solicita din timpul lor pentru a le pune o întrebare”, povestește Valentin.


Darius Moldoveanu
Termini o facultate și te întrebi: ce vei face mai departe? Nu ești singurul care și-a pus o astfel de întrebare. Darius Moldoveanu ne povește despre teama pe care a avut-o în acel moment. Se simțea lipsit de încredere și nu credea că CV-ul lui îl va ajuta să ajungă în Summer Practice, la noi, în locația HELLA Ghiroda. “Imi era foarte teamă să-mi depun CV-ul la o multinațională deoarece, ca majoritatea studenților, aveam impresia că nu știu prea multe. Cred că mulți studenți din ziua de azi care își finalizează studiile universitare trec prin aceleași clipe prin care am trecut și eu”, își amintește Darius. Și-a făcut curaj, a aplicat și a fost chemat la interviu. În ciuda emoțiilor, a făcut o treabă excelentă. Bineînțeles, a început și lucrul. După perioada de învățare, Darius a ajuns pe poziția de Quality Specialist. Ce face el mai exact? Lucrează ca inginer în laborator unde testează produse din categoria Batery Management Sistems (BMS).

05/19/2023

FAQ (Frequently Asked Questions)

 • Când se desfășoară Summer Practice? Iulie – septembrie 2023. • Când se desfășoară internshipul? După finalizarea Summer Practice, din noiembrie 2023 până în iunie 2024.
 • Summer Practice-ul / Internship-ul este plătit? Da.
 • Care este diferența dintre Internship și Summer Practice? Summer Practice e primul pas în HELLA dacă nu aveți experiență și se desfășoară pe durata verii. După finalizarea celor trei luni, aveți posibilitatea să vă continuați parcursul în companie printr-un internship sau să fiți încadrați pe o poziție întreagă. Dacă nu aveți experiență și nu ați participat în programul de Summer Practice, primul vostru pas în companie va fi pe o poziție de Internship.
 • Este asigurat transportul? Pentru locația HELLA Corporate Center și HELLA Ghiroda.
 • Ce conține o aplicație completă? CV, scrisoare motivațională, documente adiționale (diplome, certificate, adeverințe, etc.)
 • Ce înseamnă English fluency? Nivel conversațional, atât vorbit cât și scris.
 • Interviul se desfășoară în limba engleză sau română? Depinde de departament și nevoile specifice.
 • Câte părți are un interviu? Una motivațională și una practică.
 • Pot să lucrez remote? Depinde de echipa din care faceți parte. Există flexibilitate cu privire la câte zile veniți la birou și câte zile lucrați de acasă/remote. Acest aspect variază în funcție de nevoile echipelor.
05/18/2023
 

FAQ (Frequently Asked Questions)

 

Tips and tricks

 • Cum redactez un CV? Într-o frază sau două, spune-ne pe scurt despre tine, calitățile și pasiunile tale. Include câteva informații despre proiectele și disciplinele studiate: ce ți-a plăcut, de ce ți-a plăcut, ce ai învățat și ce competențe ai perfecționat. Dacă ai făcut voluntariat, spune-ne unde și de ce ai ales să faci această activitate. Poți include certificate, diplome, adeverințe sau publicații la anexe.
 • Ce să includ în scrisoarea de motivație? Spune-ne despre tine, ce pasiuni ai, de ce ai ales domeniul pe care îl studiezi și vrei să faci practică. Povestește-ne despre planurile tale de viitor, lucruri pe care vrei să le realizezi în plan profesional, personal, academic, etc.
 • Cum îmi pot gestiona emoțiile la interviu? Te asigurăm că te vom aborda prietenește și că te vom ajuta prin întrebările pe care ți le vom pune. Tot ce trebuie să faci este să fii sincer și deschis.
 • Cum să mă comport la un interviu? Fii cât mai natural. Îți recomandăm să gândești pozitiv. Să ai în vedere ce îți dorești și să nu evidențiezi ce nu știi. Ca viitori colegi, noi îți vom oferi suport și vom fi alături de tine în procesul de învățare și acomodare.
05/18/2023
 

Tips and tricks

 
 
 
 
 
 
Contact
Departamentul Resurse Umane
HELLA România SRL
Str. Hella nr.3
307200 Ghiroda, jud.Timiş
E-mail: recruitmfxlx@tfurent.hro@hella.com
 
02/16/2018
Locuri de muncă
Aici puteți găsi ofertele actuale de locuri de muncă din HELLA România.
Locuri de muncă din HELLA România
 
03/22/2021