Parteneriate cu Universităţi
 
Parteneriate cu Universităţi

Laboratoarele HELLA în colaborare cu Liga AC Timișoara?

În cadrul proiectului Liga AC LABS (Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenților), HELLA oferă posibilitatea studenților pasionați din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare și a celor din cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații, Universitatea ”Politehnica” Timișoara, de a participa la cursurile și laboratoarele susținute de experții noștri în programare și testare din cadrul Departamentului Design & Development.

Arii abordate: etapele specifice dezvoltării produselor în domeniul automotive, specificațiile și arhitectura produsului, programarea și testarea sistemelor integrate, protocoale de comunicație, diagnoză, simulări.

Criterii de selecție: calitatea CV-ului, rezultatul testului tehnic, orientare și interes practic, abilități de comunicare și lucru în echipă, nivel conversațional al limbii engleze și motivația.

Beneficii:
... pe durata laboratoarelor:

  • dezvoltarea abilităților tehnice și interpersonale valorizate de orice angajator 
  •  posibilitatea de a vedea rezultatele concrete ale muncii depuse
  • șansa de a crea o rețea nouă de contacte

... la finalul laboratoarelor:

  •  implicarea și efortul primilor 3 cei mai buni studenți vor fi recompensate
  • oportunitatea de a efectua stagiul de practică de vară în cadrul companiei 
  • oportunitatea de a fi implicat în procesul de recrutare, cu șanse reale de angajare, având deja recomandările necesare

Aplicare: perioada de înscriere se comunică pe pagina de internet a Ligii AC, iar selecția este gestionată de către HELLA în colaborare cu Liga AC LABS.

12/17/2012
 
 

Curs SAP - Product Lifecycle Management (PLM)

Utilizarea SAP în managementul ciclului de viață al produselor (SAP – Product Lifecycle Management) este un curs facultativ adresat studențiilor din anul III, anul IV și masteranzilor de la facultăți și/sau specializări tehnice din cadrul Universității ”Politehnica” Timișoara.

Titularul cursului este un reputat specialist din cadrul companiei noastre, Dr Emanuel Slaby, IT Manager al Hella Romania.

Înscrierile pentru curs se fac via e-mail la începutul anului universitar; persoana de contact fiind dl Prof. Dr. Ing. Vasile Stoicu Tivadar (vasile.stoiswly@qexicu-tivadar@aut.upt.ro), iar locurile sunt limitate.

Cursul este structurat în două părți – partea teoretică și partea practică / laboratoare – finalizându-se cu un examen grilă.
Partea teoretică se desfășoară pe parcursul primului semestru din anul universitar, săptămânal (marți, interval orar 18:30 – 20:00, amfiteatrul A101, clădirea Electro, UPT).
Partea de laboratoare se desfășoară la sediul Hella și constă în contactul direct cu sistemul SAP, în contexte reale de funcționare.

Cursul este susținut în limba engleză și cuprinde următoarele subiecte: provocările industriei de azi, instrumente IT, Product Data Management (PDM), abordare holistică a PLM și arhitectura sistemului PLM. Pe parcursul desfășurării cursului se va clarifica scopul, structura și modalitatea de utilizare a sistemului PLM.

Împreună cu studenții și masteranzii sunt binevenite la curs toate persoanele interesate de subiect, diferența constând în faptul că acestea pot participa doar la partea teoretică, nu și cea practică sau de laborator.

Suportul de curs va fi înmânat la final, împreună cu diploma de participare.

12/17/2012
 
 

Curs metode de proiectare hardware șI software pentru
asigurarea siguranței în funcționare în industria auto

Dl Dr. Florin Berinde, expert hardware în cadrul departamentului Design & Development, susține cursul "Metode de proiectare hardware şi software pentru asigurarea siguranţei în funcţionare în industria auto" pentru studenții din anul IV de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Universitatea ”Politehnica” Timișoara, în semestrul al II – lea de studiu.

Cursul cuprinde următoarea tematică:

  • metode de calcul a fiabilității sistemelor electronice;
  • conceptul de siguranță în funcționare;
  • legătura dintre siguranța în funcționare și fiabilitate;
  • etapele implementării conceptului de siguranță în funcționare în proiectele electronice din industria de automobile.

 

Este un curs opțional, iar studenții se pot înscriere la începutul anului universitar.
Studenții vor acumula 3 credite aferente acestui curs prin susținerea și promovarea examenului de final.

12/17/2012
 
 

HELLA Embedded Club

HELLA Embedded Club @ Universitatea din Craiova reunește angajaţi HELLA Romania şi studenţi, care sunt dornici să intre în lumea fantastică a sistemelor integrate şi care își doresc un start excelent în cariera lor de ingineri în domeniul automotive.


HELLA Embedded Club @ UCV are 4 principale subdomenii:
 
            - Proiect Universitar
            - Practică
            - Concurs Hella
            - Proiecte de diplomã


Aflaţi mai multe despre HELLA Embeddeb Club@ Universitatea din Craiova


12/17/2012
 
 
 
 
 
 
 
Descărcare
Cursul SAP-PLM
Cursul de SAP - PLM
Aflaţi mai multe despre Cursul SAP - PLM.
PLM Lecture Descritpion, PDF (1.00 MB)
 
01/30/2013
Corporate values
Corporate values
HELLA_Values_Movie_Newsimage_160
Profesionalismul și lucrul în echipă fac parte din ADN-ul HELLA. Aflați mai multe despre valorile corporative. Porniți videoclipul aici