HELLA în România
 
HELLA în România

HELLA România SRL

Partener al industriei automotive și de piese de schimb de mai bine de 100 de ani.

Companie globală de familie având 125 de locații în peste 35 de țări.

Mai mult de 36.000 de angajați la nivel Mondial (4.500 în România).

Unul dintre primii 40 de furnizori automotive în lume și una dintre cele mai mari 100 de companii industrial germane, Grupul german HELLA dezvoltă și produce componente electronice și sisteme de iluminat pentru industria automotive.

HELLA are în Europa unul dintre cele mai mari centre de servicii pentru piese de schimb și accesorii destinate autovehiculelor, servicii de diagnoză și servicii de asistență. Produce și module complete pentru vehicule, sisteme de climatizare și rețele de bord.

Strategia concernului HELLA are în vedere, în anii următori, dezvoltarea de proiecte în sectorul electromobilitate prin dezvoltarea de soluții și inovații în domenii precum Autonomous Driving și Electric Management pentru mașina electrică. HELLA România, cu cele trei centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, este o locație importantă în cadrul grupului HELLA.
10/05/2021

HELLA România SRL – Puncte de reper

 
 

Date şi cifre

 
Numar angajati: 4500 (Dec. 2018)
Orase: Timisoara, Arad, Lugoj, Craiova
Domenii de activitate: Specializat în producția de module electronice de control, actuatori - compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de accelerație, module de control a energiei electrice.
Competența centrelor D&D: mechanical & hardware design, software, system test. 
04/15/2019
 
 

Locații

HELLA Corporate Center Giarmata

04/15/2019
HELLA Corporate Center Giarmata
Este un centru de competență care oferă suport pentru locațiile HELLA la nivel internațional în domenii precum: achiziții, financiar, controlling, logistică, vânzări, calitate, IT.
 

HELLA Plant Arad

04/18/2019
HELLA Plant Arad
În această locație, se produc trei categorii principale de componente electronice: senzori de baterie, LED-uri și actuatoare pentru faruri și scaune de pasageri.
 

HELLA Plant Ghiroda

04/15/2019
HELLA Plant Ghiroda
Fabrica din Ghiroda deservește producători din industria automotive cu cinci grupuri principale de producție: computere de bord, actuatoare, pompe de vacuum, linii SMT, senzori și pedale de accelerație.
 

HELLA Plant Lugoj

04/15/2019
HELLA Plant Lugoj
Este cea mai mare locație din Europa pentru produse de iluminat pentru alte mașini decât cele de pasageri. Câteva dintre produsele fabricate în Lugoj sunt: girofaruri, faruri, lămpi de spate, lumini de interior, lămpi auxiliare pentru e-Cars, pentru autobuze, mașini agricole, caravane, power sports.
 

HELLA Technical Center Craiova

04/15/2019
HELLA Technical Center Craiova
Este un centru de cercetare și inovare cu experiență în dezvoltarea sistemelor și programelor de comfort ale mașinilor. Câteva dintre produsele realizate în locația Craiova sunt: sitemul de încălzire în scaune, controlul luminilor interioare/exterioare la mașini, managementul energiei, controlul ștergătoarelor.
 

HELLA Technical Center Timișoara

06/05/2019
HELLA Technical Centre Timișoara

Este un centru de inovare și dezvoltare, cu competențe pentru dezvoltarea sistemelor de ambient și comfort cum ar fi: senzori și actuatoare, radare, baterie electrică.
 

HELLA Special Application Timișoara

Este un centru de inovare și de dezvoltare a sistemelor de iluminat pentru industria automotive (faruri, lămpi de spate, lumini de interior, lămpi auxiliare pentru e-Cars, autobuze, mașini agricole, caravane, power sports.)
 
 
 
 
 
 
 
News
2024-04-02MAHLE and FORVIA HELLA successfully complete the sale of their shares in joint venture BHTC mai multe
2024-03-15Fiscal year 2023: FORVIA HELLA increases sales and improves profitability mai multe
2024-02-16FORVIA HELLA: Preliminary figures for 2023 and outlook for 2024 published, competitiveness program for Europe announced mai multe
 
06/04/2015