Faruri
 

Surse de lumină

50 % dintre şoferi se simt stresaţi în condiţii de vizibilitate redusă.[1] Stresul scade dacă drumul este bine iluminat; iluminarea corespunzătoare este cel mai bun sistem de vedere nocturnă. Încă de la inventarea automobilului, HELLA a stabilit repere de inovare şi a urmărit o abordare de perspectivă faţă de produsele şi sistemele de iluminat. Ne concentrăm pe îmbunătăţirea confortului şi a siguranţei de conducere, iar designul atractiv al produselor de iluminat HELLA permite producătorilor să obţină modele de vehicule şi strategii de poziţionare specifice. Aflaţi mai multe despre gama noastră de produse de iluminat şi segmente de produse individuale.

[1] Frost & Sullivan

02/16/2018

Halogen

 
 

Xenon

 
 

LED

 
 
 
 

Sisteme de iluminat

Unul dintre primele sisteme de asistenţă bazate pe lumină a fost funcţia de iluminat dinamic în viraje, care a fost introdusă în 2003. În acest sistem, modulele de lumină se rotesc conform unghiului de direcţie, aproape dublându-şi raza de vizibilitate într-o curbă.

O evoluţie avansată bazată pe iluminatul dinamic în viraje este Sistemul de iluminare adaptiv faţă (AFS). Acest sistem utilizează, atât unghiul de direcţie, cât şi viteza vehiculului ca parametri pentru iluminatul stradal. Pe baza acestor informaţii interne, un cilindru din modulul VarioX este utilizat pentru a crea diferite tipuri de distribuţie a luminii, inclusiv lumina de oraş, lumina de ţară, lumina pentru timp nefavorabil şi lumina pentru autostradă.

Dezvoltarea liniei de limitare adaptivă (aCOL) face un pas mai departe. Această caracteristică utilizează, de asemenea, datele colectate din jurul vehiculului pentru a genera distribuţia luminii. O cameră detectează traficul din sens opus şi vehiculele din faţă şi un motor pas cu pas roteşte modulul VarioX în poziţia necesară în câteva milisecunde. Aceasta înseamnă că, conul de lumină se termină întotdeauna direct în faţa traficului din sens opus sau imediat în spatele vehiculului din faţa dvs.

Funcţia de fază lungă anti-orbire înseamnă că şoferii pot conduce cu faza lungă permanent. Dacă camera detectează alţi participanţi la trafic, distribuţia luminii de la faza lungă este reglată pentru a masca zona specifică.

Utilizate pentru a ilumina zone mai mari decât până acum, LED-urile vor efectua, de asemenea, funcţia opusă din viitor. Funcţia de iluminare direcţională va permite iluminatul specific al anumitor tipuri de obiecte, precum copii care se joacă la marginea drumului. Aceasta atrage atenţia şoferului la aceste riscuri potenţiale din timp, ceea ce permite răspunsuri mai rapide.

09/12/2012

Sistem de iluminare adaptiv faţă (AFS)

 
 

Linie de limitare adaptivă

 
 

Linia de limitare verticală

 
 
 
 
 
 
 
Liquid Crystal HD Liquid Crystal HD
Liquid Crystal HD
HELLA_LCD_The_Art_of_Light_Teaser
Integrarea unui afișaj cu cristale lichide (LCD) într-un far LED deschide noi căi pentru tehnologia de iluminare a autovehiculelor. Porneşte videoclipul aici
 
SISTEMUL DE LEDURI MATRIX
Sistemul de leduri Matrix cu comandă electronică permite şoferului să ruleze cu faza lungă permanent conectată, fără a orbi celelalte vehicule. Porneşte videoclipul aici

480

365

/hella-ro/assets/media_global/LED_Matrix_v009_1500kBit_900x506p.flv

Play arrow Matrix_LED_system
 
Beneficiile farurilor cu xenon
Urmăriţi acest videoclip pentru a afla mai multe despre beneficiile farurilor cu xenon.
Porneşte videoclipul aici

536

303

/hella-ro/assets/media_global/Margin_Teaser/MehrwertfaktorLichtXenon_Kurz_May03_en_MPEG2_1.flv

Play arrow Beneficiile farurilor cu xenon
 
Sistemul de iluminare adaptiv faţă
Află mai multe despre sistemul AFS. Porneşte videoclipul aici

536

303

/hella-ro/assets/media_global/Hella_AFS_englisch_v01_720p_16_zu_9.flv

Play arrow AFS
 
Linie de limitare adaptivă
Click aici pentru a urmări linia de limitare adaptivă. Porneşte videoclipul aici

536

303

/hella-ro/assets/media_global/Hella_aHDG_englisch_v01_1080p_16_zu_9.flv

Play arrow Linie de limitare adaptivă
 
Fază lungă anti-strălucire
Click aici pentru informaţii suplimentare despre faza lungă anti-strălucire. Porneşte videoclipul aici

536

303

/hella-ro/assets/media_global/FF_Vertikale_HDG_en.FLV

Play arrow Fază lungă anti-strălucire.
 
Studiu despre prevenirea accidentelor 1
Aflaţi mai multe despre potenţialul de prevenire a accidentelor al farurilor cu xenon pe baza studiilor filmate de GIDAS. Porneşte videoclipul aici

536

303

/hella-ro/assets/media_global/FF_Gidas_Case_1050920.flv

Play arrow Studiu despre prevenirea accidentelor 1
 
Studiu despre prevenirea accidentelor 2
Aflaţi mai multe despre potenţialul de prevenire a accidentelor al farurilor cu xenon pe baza studiilor filmate de GIDAS. Porneşte videoclipul aici

536

303

/hella-ro/assets/media_global/FF_Gidas_Case_1070017.flv

Play arrow Studiu despre prevenirea accidentelor 2
 
DESCĂRCARE
Prezentarea domeniului de activitate Iluminat
Privire de ansamblu asupra domeniului de activitate Iluminat Prezentarea domeniului de activitate Iluminat , PDF (1.95 MB)
 
06/04/2015