Companie / Tehnologie si produse / 31.05.2019
 
Companie / Tehnologie & Produse / 31.05.2019

General Motors a acordat companiei HELLA premiul "Furnizor al Anului 2018" pentru un proiect coordonat de echipa din România

  • Tehnologie nouă și producție pentru optimizarea emisiilor de CO2 ale mașinii 
  • Echipă globală, distribuită pe trei continente 
  • Standarde de calitate și siguranță pentru clientul final
05/31/2019
05/31/2019

Timișoara, 31 Mai, 2019. În cadrul celei de-a 27-a ediții a ceremoniei anuale de premiere a celor mai performanți furnizori din întreaga lume, care a avut loc în luna mai 2019, în Statele Unite ale Americii, producătorul General Motors a acordat companiei HELLA premiul "2018 Supplier of the Year", pentru rezultatele remarcabile în implementarea unei soluții inovative pentru sistemul de monitorizare și management al bateriei mașinii.

Proiectul pentru General Motors a presupus dezvoltarea și producerea unui senzor inteligent de baterie care contribuie la reducerea consumului de combustibil, la creșterea duratei de viață a bateriei și, implicit, la reducerea amprentei de CO2. "Echipa HELLA a făcut eforturi remarcabile pentru a livra soluții inovative și de calitate care ne vor ajuta să ne fidelizăm clienții", a spus vicepreședintele General Motors, Steve Kiefer, divizia achiziții globale și aprovizionare.

Dezvoltarea și lansarea globală a proiectului a fost coordonată de echipa HELLA Technical Center Timișoara, iar producția senzorului de baterie inteligent s-a realizat și în fabrica HELLA Arad. Aproximativ 50 de persoane din cele două locații ale HELLA România au fost implicate timp de trei ani în realizarea unui salt de tehnologie pentru partenerul General Motors.

"A fost un proiect foarte complex, având în vedere că a cuprins toate ariile tehnice din industria producției de mașini: software, hardware, testare, standarde de calitate, inginerie mecanică. Am avut o mare responsabilitate atât în fața colegilor din locațiile HELLA, altele decât România, cât și pentru partenerul General Motors față de care ne-am asumat să oferim soluții rapide pentru implementarea unei tehnologii noi și performante", a spus Otilia Tătaru, coordonator proiect în HELLA Technical Center Timișoara.

Echipa HELLA Technical Center Timișoara a preluat proiectul General Motors în anul 2016 și l-a dezvoltat alături de echipe ale companiei HELLA din Germania, China și Statele Unite ale Americii.

"Premiul General Motors confirmă capacitatea noastră de a pune Timișoara pe harta globală a proiectelor de cercetare și dezvoltare care definesc megatrendurile industriei automotive. Succesul acestui proiect a fost garantat de colegii mei, oameni pentru care calitatea muncii lor este foarte importantă și care au devenit, în relația cu partenerul General Motors, ambasadorii unuia dintre cei mai importanți jucători globali din industrie. Rezultatele echipei arată interesul nostru de a fi creatori de produse inovative, dezvoltate și coordonate în totalitate local, apreciate datorită impactului pozitiv global în reducerea emisiilor de CO2", a spus Bogdan Nuna, director HELLA Technical Center Timișoara.

Senzorul inteligent de baterie dezvoltat de HELLA corespunde celor mai noi standarde de reducere a emisiilor CO2, obligatorii pentru clasa de autoturisme EURO6. Pentru acest produs, compania germană este lider de piață în industria automotive, cu o cotă mai mare de 50%.

HELLA România este o locație strategică în cadrul grupului HELLA, cu activități în cercetare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj și Craiova, unde, în prezent, lucrează peste 4.500 de persoane.
 
05/31/2019 12:53
 
 
 
Download-Imagini
 
Download-Articol
 
05/31/2019
Contact
Dr. Markus Richter
Purtător de cuvânt al companiei
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.xioj@clniRichter@hella.com
 
06/28/2012
Contact HELLA ROMÂNIA
Iozefina Nicoleta Tudor
HELLA România SRL
Str. Centura Timișoarei, km 5+470 dreapta
307210 Giarmata, jud.Timiş
E-mail: Nicolettsbj@atkda.Tudor@hella.com
 
02/22/2019