Companie / 18.01.2021
 
Companie / 18.01.2021

HELLA România își dezvoltă locațiile de cercetare-dezvoltare, servicii și producție și face sute de angajări în următorii ani

  • Divizia de servicii administrative din Timișoara va gestiona proiecte globale 
  • Peste 1000 de ingineri IT, din Timișoara și Craiova, vor fi una dintre cele mai importante echipe de Design & Development la nivel internațional
01/18/2021
01/18/2021

TIMIȘOARA, 18 ianuarie, 2021. HELLA România, mare angajator în industria automotive, cu activitate în sud-vestul țării, se dezvoltă ca locație strategică pentru grupul german cu sediul principal în Germania, Lippstadt. Planurile de dezvoltare de noi tehnologii pentru producătorii de mașini autonome, electrice și hibrid au fost devansate pe fondul pandemiei, iar România este țara care va coordona o serie de proiecte noi și proiecte globale pentru care se fac angajări în perioada următoare.

"În România, dezvoltăm proiecte pentru megatrendurile industriei: electrificare și conducerea autonomă. Atât prin divizia de componente electronice, cât și prin cea a sistemelor de iluminat, deținem competențe cheie pentru dezvoltarea de noi trenduri în mobilitate. Totodată, echipa de servicii administrative se dezvoltă și contribuie la consolidarea proceselor de business", spune Alin Țăpîrdea, director general HELLA România.

În anul 2021, centrul administrativ HELLA Corporate Center Timișoara dezvoltă două direcții strategice: Governance și Shared Services (administrare globală și servicii standardizate), cu locuri de muncă având nivel ridicat de complexitate și responsabilitate globală, orientate spre eficiență, standardizare, automatizare și soluții în domeniul roboți administrativi. De asemenea, Technical Center Timișoara și Technical Center Craiova vor coordona proiecte noi, globale, pentru clienții producători de mașini, în domeniile electrificare, radar și confortul mașinii.

Compania va angaja în România ingineri IT, project manageri, specialiști în finanțe, în contabilitate, în procese de control a costurilor, în resurse umane sau analiști. "La nivelul grupului, avem un model de business solid, orientat spre viitor. Este o realitate faptul că industria a fost mult afectată de pandemie, ceea ce ne-a determinat să fim agili, să lucrăm pe scenarii posibile, să avem o colaborare și mai apropiată cu clienții noștri. Cu toate acestea, am păstrat ritmul proiectelor de cercetare și dezvoltare pentru care am menținut, și în ultimul an, investițiile de 10 la sută din vânzări. Acest lucru a fost posibil datorită portofoliului de produse, livrat în condiții de eficiență și competitivitate clienților noștri. Preocuparea noastră este să ne menținem poziția de lider, chiar dacă piața este incertă și cu provocări", menționează Gelu Murariu, director general HELLA România.

În România, grupul HELLA este prezent cu trei centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, având peste 4200 de angajați.
 
01/18/2021 08:16
 
 
 
Download-Articol
 
01/18/2021
Contact
Dr. Markus Richter
Purtător de cuvânt al companiei
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.qsmk@ahpvRichter@hella.com
 
06/28/2012
Contact HELLA ROMÂNIA
Iozefina Nicoleta Tudor
HELLA România SRL
Str. Centura Timișoarei, km 5+470 dreapta
307210 Giarmata, jud.Timiş
E-mail: Nicoletflkg@xdvta.Tudor@hella.com
 
02/22/2019