TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 30.01.2018
 
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 30.01.2018

Ο φωτισμός της HELLA δημιουργεί νέα πρότυπα στο νέο Audi A8

  • Η HELLA αναπτύσσει πλήρες πακέτο φωτισμού για το νέο Audi A8
  • Προβολείς Matrix LED και laser φωτά πορείας για μεγαλύτερη ασφάλεια
  • Φωτισμός περιβάλλοντος και Matrix LED ανάγνωσης στο εσωτερικό
  • Πρώτη μαζική παραγωγή OLED πίσω φωτιστικών με κινούμενες απεικονίσεις καλωσορίσματος
03/16/2018
03/16/2018

Lippstadt, 30 Ιανουαρίου 2018. Η HELLA, ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά, υλοποίησε έναν πλήρη νέο φωτισμό για το νέο Audi A8. Συνδυάζει ευφυή ασφάλεια με εξατομικευμένη άνεση και εντυπωσιακές κινούμενες απεικονίσεις, το σύστημα φωτισμού δεν λειτουργεί μόνο για ασφάλεια αλλά και ως κυρίαρχο στοιχείο σχεδιασμού. Με τις λειτουργίες καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού της HELLA, τα μπροστινά και πίσω φωτιστικά σώματα του πολυτελούς sedan συνεισφέρουν στην εξατομίκευση του. Επιπλέον έχει ένα μοναδικό εσωτερικό. Το Audi A8 είναι διαθέσιμο στην αγορά από το Νοέμβριο του 2017.

 

«Σε συνεργασία με την Audi, αναπτύξαμε ένα πλήρες πακέτο φωτισμού για το Audi A8. Αποτελείται από τον μπροστινό και πίσω φωτισμό καθώς και τον εσωτερικό. Αυτό αποδεικνύει ξανά την πρωτοπορία μας στην καινοτομία και την τεχνολογία σχετικά με τον φωτισμό οχημάτων και τον προσανατολισμό μας στις κυρίαρχες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας», αναφέρει ο Markus Bannert, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της HELLA και υπεύθυνος για το τμήμα φωτισμού. «Επιπλέον, δεν αναπτύσσουμε μόνο λύσεις κορυφαίας ποιότητας στην τεχνολογία και τον φωτισμό. Ο βαθμός της εξατομίκευσης και οι νέες λειτουργίες είναι ιδιαίτερα εκτενείς. Το σύστημα φωτισμού του A8, ουσιαστικά επικοινωνεί με τον οδηγό αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ασφάλεια και την άνεση.»

 

Ήδη από το άνοιγμα του οχήματος, ο οδηγός θα καλωσοριστεί με μία δυναμική απεικόνιση των φώτων ημέρας. Κατά την οδήγηση, τα φώτα πορείας Matrix LED παρέχουν την βέλτιστη ορατότητα στον δρόμο. Ανά μονάδα, περιλαμβάνει 32 LED, μεμονωμένα ρυθμιζόμενα σε δυο γραμμές. Με αυτήν την νέα διάταξη και τα επίσης μεταβλητά ελεγχόμενα φώτα διασταυρώσεως στην κάτω περιοχή των προβολέων, το Α8 φωτίζει το δρόμο δυναμικά και με ακρίβεια. Οι άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου δεν θαμπώνονται.

 

Μία επιπλέον δέσμη πορείας laser θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 70
km/h. Για πρώτη φορά, η δέσμη πορείας laser ρυθμίζεται με την κατεύθυνση του δρόμου και παρέχει ακόμα καλύτερο φωτισμό στις στροφές. Μια μικρή μονάδα laser που προβάλει μία δέσμη φωτός σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων, είναι ενσωματωμένη σε κάθε προβολέα. Εξωτερικά, το laser μπορεί να αναγνωριστεί από ένα κάλυμμα σε σχήμα Χ και τονίζεται με μπλε χρώμα.

 

Η εξατομικευμένη φιλοσοφία φωτισμού συνεχίζεται και εντός του οχήματος. Πλευρικές λωρίδες φωτός μεταξύ των χειρολαβών της οροφής καλωσορίζουν τον οδηγό. Κατά την οδήγηση, δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το νέο προαιρετικό Matrix LED ανάγνωσης, παρέχει στοχευμένο φωτισμό από την οροφή στο πίσω μέρος του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο ο φωτισμός στο Audi A8 συνεισφέρει σημαντικά στην οδηγική άνεση.

 

Στο A8, η HELLA παρήγαγε για πρώτη φορά πίσω φωτιστικά σώματα με τεχνολογία OLED (OLED: organic light emitting diode) σε μαζική παραγωγή. Αυτές είναι 4 κάθετες πλάκες που εκπέμπουν έναν εξαιρετικά ομοιόμορφο φωτισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. Φεύγοντας και κλειδώνοντας το όχημα, ένας διακριτικός φωτισμός θα αποχαιρετήσει τον οδηγό.

 
03/16/2018 08:53
tepr
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
03/16/2018
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.jqdo@cvsgRichter@hella.com
 
03/16/2018