ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 17.01.2018
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 17.01.2018

H HELLA παράγει την 20η εκατομμυριοστή Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου για Ηλεκτρονικό Σύστημα Διεύθυνσης

  • Για να γίνει πραγματικότητα η αυτόνομη οδήγηση, η HELLA εστιάζει στην ανάπτυξη
    συστημάτων Λειτουργικής Αστοχίας.
  • Η HELLA επεκτείνει την παραγωγική της δυνατότητα παγκοσμίως έως το 2019.
02/14/2018
02/14/2018

Lippstadt, 17 Ιανουαρίου 2018. Οι ακόμα πιο αυστηροί κανονισμοί για την μείωση των εκπομπών CO2, απαιτούν αποδοτικά προϊόντα. Επιπλέον, η αυτόνομη οδήγηση απαιτεί αξιόπιστο και ακριβείας σύστημα διεύθυνσης. Από το 2010, η HELLA, ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά, παράγει ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου (ECU) για το Ηλεκτρικό Σύστημα Διεύθυνσης (EPS) για να προωθήσει και να υποστηρίξει αυτές τις τάσεις. Επιτρέπουν την υποβοήθηση διεύθυνσης βάσει των εκάστοτε αναγκών μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ηλεκτροκινητήρα. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια. Στο εργοστάσιο παραγωγής στην Γερμανία, πρόσφατα παράχθηκε η 20η εκατομμυριοστή μονάδα.

 

Τα συστήματα ελέγχου δεν διευκολύνουν μόνο τον χειρισμό του αυτοκινήτου αλλά βελτιώνουν και την απόδοση καυσίμων, αποτελούν επίσης την βάση για την ενσωμάτωση διάφορων λειτουργιών της αυτοματοποιημένης οδήγησης, όπως την αυτοματοποιημένη στάθμευση και την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας. «Επιπλέον, για μερική ή πλήρως αυτόνομη οδήγηση, τα ενεργά συστήματα ασφαλείας απαιτούνται όλο και περισσότερο για την αύξηση της οδικής ασφάλειας», τονίζει ο Frédéric Laure, Αντιπρόεδρος του Προγράμματος Διαχείρισης Διεύθυνσης της HELLA. Γι’ αυτό τον σκοπό, η HELLA συνεχώς αναπτύσσει Ηλεκτρονικές Μονάδες Ελέγχου με λειτουργία Λειτουργικής Αστοχίας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση σφάλματος στα ηλεκτρονικά, το σύστημα δεν θα απενεργοποιηθεί αλλά το EPS θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά. Με το σύστημα Λειτουργικής Αστοχίας, η HELLA έχει βάλει ένα πολύ σημαντικό θεμέλιο έτσι ώστε η ECU να είναι συμβατή για το επίπεδο 4 της αυτοματοποιημένης οδήγησης. Η SAE, καθορίζει αυτό το επίπεδο ικανό να λειτουργεί χωρίς την αλληλεπίδραση του οδηγού κάτω από ορισμένες συνθήκες.

 

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η HELLA θα επεκτείνει την παραγωγή ECU παγκοσμίως. Ο προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας προς το παρόν τους παράγει σε Γερμανία και Κίνα. Μέχρι το 2019, σκοπός είναι η να επέκταση της παραγωγής σε μονάδες στο Μεξικό, Ρουμανία, Ινδία και Βραζιλία.

 

«Αυτό θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στους πελάτες μας, επιτρέποντας μας να εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις τους γρηγορότερα», λέει ο Frédéric Laure. Οι μονάδες θα μπορούν να εξατομικευτούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Με τις λύσεις διεύθυνσης της HELLA, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα επωφεληθούν από αυτό το ευέλικτο μοντέλο. Ξεκινώντας με μια εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών, η HELLA προσφέρει επιπλέον παροχές ανάπτυξης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα έτοιμο προϊόν, στο οποίο η HELLA αναλαμβάνει την πλήρη μηχανική ολοκλήρωση του καθώς επίσης το υλισμικό και το λογισμικό του προϊόντος.

 

Η HELLA είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους προμηθευτές συστημάτων EPS και Ηλεκτρονικών Μονάδων Ελέγχου στην Ευρώπη. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο στηρίζονται στην μακροχρόνια εξειδίκευση της. Το εύρος των οχημάτων που εξοπλίζονται με EPS μονάδες ελέγχου της HELLA, περιλαμβάνει μεσαίας, πολυτελούς και σπορ κατηγορίας.

 
02/13/2018 13:40
tepr
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
02/14/2018
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.mzlk@nznjRichter@hella.com
 
02/14/2018