ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 14.09.2017
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 14.09.2017

HELLA και BreezoMeter συμφώνησαν σε μια στρατηγική συνεργασία

  • Συνεργασία στην ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ποιότητας αέρα σε cloud
  • Νέος αισθητήρας από τη HELLA μετρά το επίπεδο σωματιδίων εντός και εκτός του οχήματος
  • Η BreezoMeter εμπλουτίζει τα δεδομένα των σωματιδίων με δεδομένα για την ποιότητα του αέρα που βασίζονται σε cloud ώστε να προσφέρει ενισχυμένο και συνδεδεμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας αέρα
11/03/2017
11/03/2017

Lippstadt, 14 Σεπτεμβρίου 2017. Η HELLA, ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά  και η BreezoMeter, Ισραηλινός πάροχος ανάλυσης ποιότητας αέρα σε cloud , συμφώνησαν σε μια στρατηγική συνεργασία. Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία αξιόπιστων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο της ποιότητας αέρα εντός και εκτός οχήματος και να καταστήσει τα δεδομένα αυτά διαθέσιμα στους επιβάτες του οχήματος. Η συνεργασία σκοπεύει επίσης να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για μια ενεργή διαχείριση υγείας βασισμένη σε τεχνολογία cloud. Με σκοπό να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν καλύτερη υγεία, η HELLA και η BreezoMeter παρουσίασαν  την πρώτη λύση διαχείρισης ποιότητας αέρα που βασίζεται σε cloud στην IAA 2017.

 

Ειδικά η ρύπανση από σωματίδια εύρους έως 2.5 μικρόμετρα (PM 2.5) έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά την μόλυνση του αέρα. Αυτά τα σωματίδια είναι τόσο μικρά ώστε να εισχωρήσουν βαθιά στον πνεύμονα. Τα σωματίδια παραμένουν εκεί και μπορούν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία. Οι περιβαλλοντικές προοπτικές από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) προβλέπουν ότι το 2050 περίπου 3.5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πεθάνουν λόγω της ρύπανσης από σωματίδια. «Η επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας αέρα αποκτά μεγαλύτερη σημασία, τόσο για το εσωτερικό του οχήματος όσο και για το περιβάλλον», λέει ο Carsten Peterßen, Στρατηγικός Διευθυντής Πωλήσεων της HELLA. «Με την στρατηγική συνεργασία με την BreezoMeter, συνδυάζουμε ουσιαστικά την τεχνογνωσία του συστήματος των αισθητήρων από την αυτοκινητοβιομηχανία με την ικανότητα της διαχείρισης δεδομένων σε cloud.»

 

Στο πλαίσιο αυτό, η HELLA έχει αναπτύξει έναν αισθητήρα που μετρά το επίπεδο των σωματιδίων στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και στην ατμόσφαιρα σε πραγματικό χρόνο.
Αυτά τα δεδομένα εμπλουτίζονται με πληροφορίες από την BreezoMeter για επιπλέον ρύπους (όπως μονοξείδιο του άνθρακα (CO), όζον (O3), διοξείδιο του θείου (SO2), διοξείδιο του αζώτου (NO2) και PM10). Η BreezoMeter χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες στη μηχανική μάθηση, ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και μοντέλα διασκόρπισης της ρύπανσης που προέρχονται από κρατικούς αισθητήρες, δορυφόρους, καιρικές συνθήκες, πληροφορίες κυκλοφορίας και άλλες πηγές τα οποία χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό των προβλέψεων της ποιότητας αέρα για πάνω από 67 χώρες. Χάρη στη λύση cloud, πάνω από 1.6 ΤΒ δεδομένων αξιολογούνται και οργανώνονται κάθε ώρα, 7.1 δισεκατομμύρια υπολογισμοί εκτελούνται και παράγονται 420 εκατομμύρια γεωγραφικά δεδομένα με πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα. Τα δεδομένα ποιότητας αέρα μεταδίδονται στο όχημα μέσω μίας διεπαφής, επεξεργάζονται κεντρικά εντός του οχήματος και στη συνέχεια εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα του οχήματος.

 

«Με την συνεργασία μας με τη HELLA, οι πληροφορίες για την ποιότητα αέρα μπορούν να κατευθυνθούν απευθείας στο όχημα και να ενσωματωθούν για παράδειγμα στην διαδρομή. Επιπλέον, οι μετρήσεις των αισθητήρων συμπληρώνουν τα δεδομένα μας. Αυτό θα καθιστά δυνατή την δημιουργία ενός πιο λεπτομερούς χάρτη για την ποιότητα αέρα στο κοντινό μέλλον,» λέει ο Ziv Lautman, συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής Marketing στην BreezoMeter. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, είναι δυνατό να βελτιωθεί το σύστημα αυτόματης διαχείρισης ποιότητας αέρα στο εσωτερικό του οχήματος - από ένα αντιδραστικό σύστημα σήμερα, σε ένα σύστημα που προληπτικά θα βελτιώνει την προστασία των επιβατών πριν το όχημα εισέλθει σε μολυσμένη περιοχή.

 
11/03/2017 09:38
tepr
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
11/03/2017
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.nldz@ghxyRichter@hella.com
 
11/03/2017