ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 12.09.2017
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 12.09.2017

IAA 2017: Εξατομικευμένος Σχεδιασμός με το Car Body Lighting

  • Νέα εξαρτήματα φωτισμού στο εξωτερικό του οχήματος για σωστό φωτισμό
  • Προβολείς Φωτισμού και Λειτουργίες Κινούμενων Σημάτων
11/03/2017
11/03/2017

Lippstadt, 12 Σεπτεμβρίου 2017. Οι τρέχουσες τάσεις όπως η αυτόνομη οδήγηση, η αυξανόμενη συνδεσιμότητα και ηλεκτροκίνηση καθώς και η επιθυμία για εξατομίκευση έχουν όλο και μεγαλύτερο αντίκτυπο στον σχεδιασμό του οχήματος. Με σύνθημα «Experience Tomorrow», η HELLA,  ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά παρουσίασε καινοτομίες για τον εξωτερικό φωτισμό των οχημάτων στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA.
Ήδη σήμερα, ο φωτισμός των οχημάτων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο για την ασφάλεια αλλά και ως στοιχείο σχεδιασμού. Οι προβολείς, τα πίσω φώτα, οι εξατομικευμένες υπογραφές για τα φώτα ημέρας και τα γραφικά για τον πίσω φωτισμό, προσφέρουν μοναδική εμφάνιση.  Πρόσθετες δυνατότητες προκύπτουν από τα γραφικά που προβάλλονται στο έδαφος ή από τον φωτισμό στην περιοχή επιβίβασης κατά το ξεκλείδωμα του οχήματος. Αυτή η λειτουργία έχει χρησιμοποιηθεί σε οχήματα κορυφαίας κατηγορίας και πιο πρόσφατα και σε επιπλέον μοντέλα.

 

Με γνώμονα τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και τις τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν την μείωση των φωτιστικών εξαρτημάτων όπως τα οπτικά συστήματα και την ανάπτυξη άλλων εννοιών ηλεκτρονικού ελέγχου, αυξάνονται οι δυνατότητες επιλογών σχετικά με το αμάξωμα του ίδιου του οχήματος.  Αυτό ισχύει εξίσου για τα πλαίσια των πορτών, τις πλευρικές στεφάνες ή τις γρίλιες (μάσκα) του ψυγείου. Οι λειτουργίες φωτισμού μπορούν επίσης να εφαρμοστούν για να σηματοδοτούν το όχημα ή ορισμένες συνθήκες οδήγησης.

 

Η HELLA παρουσίασε διάφορα νέα στυλ και εξατομικευμένες λειτουργίες σε ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για την διεθνή έκθεση IAA. Για παράδειγμα δημιούργησε ένα σενάριο φωτισμού καλωσορίσματος βάσει μικρο-οπτικών. Προβολές φωτισμού που καλωσορίζουν τον οδηγό δημιουργούνται δυναμικά και σε πολλά χρώματα. Ολόκληρο το εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου διαθέτει ειδικό φωτισμό, μέσω της μάσκας του ψυγείου καθώς και οδηγούς στους προβολείς και στους εξωτερικούς καθρέπτες.

 

Η εταιρία επίσης παρουσίασε εναλλακτικά προειδοποιητικά σενάρια και υποδειγματικές λύσεις φωτισμού για μελλοντικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτόνομων οχημάτων και του χώρου γύρω τους. Ένα φως στην μάσκα του ψυγείου θα ειδοποιεί τους πεζούς ότι είναι ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο.

 
11/03/2017 09:13
tepr
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
11/03/2017
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.rtvw@liiuRichter@hella.com
 
11/03/2017