ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 12.09.2017
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 12.09.2017

IAA 2017: Η HELLA παρουσίασε λειτουργίες Ραντάρ και Κάμερας για την Πλήρη Αυτοματοποιημένη Οδήγηση

Ευέλικτοι και υψηλής ευκρίνειας αισθητήρες ραντάρ βασισμένοι στην τεχνολογία των 77 GHz και εξαρτήματα λογισμικού κάμερας
10/27/2017
10/27/2017

Lippstadt, 12 Σεπτέμβριου 2017. Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που αποτελούνται από αισθητήρες ραντάρ και λογισμικό κάμερας έχουν αυξανόμενη σημασία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα για την ασφάλεια των οχημάτων είναι το Euro NCAP ( Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων). Στα επόμενα χρόνια, το Euro NCAP θα απαιτεί ολοένα και περισσότερες και οικονομικότερες λύσεις αισθητήρων για την ανίχνευση του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα (μπροστά και πλευρικά), προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις. Εκτός από τα συστήματα κάμερας, οι αισθητήρες ραντάρ έχουν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του Euro NCAP καθώς και άλλες λειτουργίες ασφάλειας και άνεσης, μεταξύ άλλων, καθώς παρέχουν αξιοπιστία, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και άλλες επιρροές.
Ως ένα από τα σημαντικά εκθέματα στην έκθεση IAA 2017, η HELLA , ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά, παρουσίασε τους αισθητήρες ραντάρ των 77 GHz. Το επίκεντρο των αισθητήρων είναι το Radar System Chip, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία RF-CMOS. Η αρχιτεκτονική του αισθητήρα καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση λειτουργιών σηματοδότησης καθώς και λειτουργίες αυτοδιάγνωσης σε ένα μόνο chip. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατός ο συμπαγής σχεδιασμός καθώς  επίσης θα μειωθούν οι δυσλειτουργίες και η απώλεια πληροφοριών, όπως συμβαίνει με τα διακριτά εξαρτήματα. Το σύστημα αυτοδιάγνωσης επίσης παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες ανά πάσα στιγμή, μια σημαντική προϋπόθεση για την πλήρη αυτοματοποιημένη οδήγηση.

 

Ο συμπαγής σχεδιασμός του αισθητήρα ανοίγει νέες δυνατότητες ενσωμάτωσης όπως στην πλαϊνή πλευρά του οχήματος. Ως εκ τούτου, ο αισθητήρας επιτρέπει την ανίχνευση του περιβάλλοντος σε 360° για ανίχνευση αντικειμένων όπως οχήματα, ποδήλατα ή πεζούς – γύρω από το όχημα. Αυτό για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα απαραίτητο στο αυτοματοποιημένο παρκάρισμα.  
Στην εξέλιξη από την υποβοηθούμενη στην αυτόνομη οδήγηση, οι λειτουργίες ανίχνευσης που βασίζονται σε κάμερες διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Οι ειδικοί λογισμικού της θυγατρικής Hella Aglaia στο Βερολίνο, εργάζονται εντατικά με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που βασίζονται σε κάμερα από την ίδρυση της εταιρίας το 1998.
 

Επί του παρόντος, η εταιρία εργάζεται τόσο σε τμήματα λογισμικού για την ανίχνευση των σημάτων κυκλοφορίας, τον έλεγχο του φωτισμού και την ανίχνευση των διαχωριστικών λωρίδων, όσο και για εφαρμογές ανίχνευσης πεζών και οχημάτων. Το αντίστοιχο λογισμικό αναπτύσσεται σε μεμονωμένες μονάδες ώστε να λειτουργεί με διάφορους κατασκευαστές.

 

Τα ευέλικτα στοιχεία του λογισμικού και οι ανοικτές πλατφόρμες υλικού καθιστούν δυνατή την αποδοτική από πλευρά κόστους εφαρμογή των λειτουργιών για τις μεμονωμένες απαιτήσεις του Euro NCAP και την κλιμάκωση σε μελλοντικά συστήματα για την πλήρη αυτοματοποιημένη οδήγηση.

 
10/27/2017 09:12
tepr
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
10/27/2017
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.bdkr@uuziRichter@hella.com
 
10/27/2017