ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 11.09.2017
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 11.09.2017

IAA 2017: Η HELLA Παρουσίασε Λύσεις για την Κινητικότητα του Αύριο

  • Η HELLA, Ειδικός στον Φωτισμό και τα Ηλεκτρονικά επωφελείται από τις τάσεις
  • «Experience Tomorrow»: ζήσε τις εμπειρίες του αύριο
10/27/2017
10/27/2017

Lippstadt, 11 Σεπτεμβρίου 2017. Η HELLA, ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά παρουσίασε καινοτόμες λύσεις για την κινητικότητα του μέλλοντος στην έκθεση IAA.  Το περίπτερο της HELLA ήταν μέρος του «New Mobility World». Ψηφιακοί πρωτοπόροι, νεοσύστατες εταιρίες και κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες συναντήθηκαν στην έκθεση. Το περίπτερο της HELLA με επιφάνεια 400 τετραγωνικών μέτρων περιείχε 2 εκθεσιακά οχήματα επιτρέποντας στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις τελευταίες τεχνολογίες στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά.

 

Η HELLA επωφελείται από τις τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας

 

Αυτόνομη οδήγηση, αποδοτικότητα & ηλεκτροκίνηση, ψηφιοποίηση & διασύνδεση καθώς και η εξατομίκευση αποτελούν τις κύριες τρέχουσες τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. «Η HELLA επωφελείται από τις μεγάλες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, διότι οι βασικές μας ικανότητες, ο φωτισμός και τα ηλεκτρονικά παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλα τα σενάρια», αναφέρει ο CEO της HELLA, Dr. Rolf Breidenbach. «Η HELLA προσφέρει καινοτόμες λύσεις για κάθε τάση. Στην έκθεση IAA, παρουσιάσαμε ένα μέρος των προσεγγίσεών μας για την κινητικότητα του μέλλοντος. Συνεχώς αφήνουμε τους εαυτούς μας να καθοδηγούνται από τις ανάγκες των πελατών μας.»

 

Η HELLA αναπτύσσει προβολείς με βάση την Οθόνη Υγρών Κρυστάλλων

 

Η ψηφιοποίηση αλλάζει την τεχνολογία φωτισμού των αυτοκινήτων. Η HELLA πρωτοπορεί στην εξέλιξη αυτή. Το πιο πρόσφατο ορόσημο παρουσιάστηκε στην IAA: η ανάπτυξη ενός προβολέα με βάση την Οθόνη Υγρών Κρυστάλλων (LCD) επιτρέπει την πλήρως προσαρμοζόμενη κατανομή φωτός. Χάρη στην μεγάλη ανάλυση και ευκρίνεια, η τεχνολογία που μας είναι γνωστή από τον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας καθιστά δυνατή τις υψηλής ανάλυσης απεικονίσεις, όπως βέλη πλοήγησης και οι ζώνες προστασίας για τους ποδηλάτες.

Η σημασία του φωτισμού υψηλής ανάλυσης αυξάνεται διαρκώς. Σύντομα τόσο τα αυτόνομα όσο και τα μη αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να επικοινωνούν με τους οδηγούς και τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Η τεχνολογία LCD θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ενεργά από τις αρχές του 2020.

 

Οι αισθητήρες της HELLA επιτρέπουν την 360° επισκόπηση

 

Στον δρόμο για την υποβοηθούμενη και στην συνέχεια αυτόνομη οδήγηση, οι λειτουργίες για την ανίχνευση των γύρω οχημάτων που βασίζονται π.χ. σε τεχνολογία ραντάρ έχουν σημαντικό ρόλο για την αναγνώριση πεζών καθώς και άλλων οχημάτων έγκαιρα. Χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό τους, οι αισθητήρες ραντάρ 77GhZ μπορούν να ενσωματωθούν στις αντίστοιχες πλευρές του οχήματος. Αυτό επιτρέπει την ανίχνευση 360° του περιβάλλοντος του οχήματος για κινούμενα αντικείμενα. (ανίχνευση αντικειμένων)

 

Η HELLA μαθαίνει στα οχήματα να «αισθάνονται»

 

Για να προετοιμάσει το δρόμο για επιπλέον λειτουργίες ασφάλειας και άνεσης, ένα όχημα δεν χρειάζεται μόνο να «βλέπει» το περιβάλλον του (π.χ. μέσω κάμερας και συστήματος ραντάρ), αλλά και να το «αισθάνεται». Για αυτό το σκοπό η HELLA ανέπτυξε την τεχνολογία SHAKE (Structural Health and Knock Emission). Ο αισθητήρας ανιχνεύει ηχητικά κύματα που δημιουργούνται από επαφή ή χτυπήματα στο αμάξωμα του οχήματος μέσω ενός πιεζοηλεκτρικού φύλλου. Έτσι ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει ζημιές από στάθμευση (Ευφυής Ανίχνευση Ζημιών). Η HELLA ανέπτυξε περαιτέρω την τεχνολογία και παρουσίασε τις νέες λειτουργίες στην IAA, όπως η προστασία πεζών (Adaptive Impact Detection) σημαντική προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

 

Η HELLA εξασφαλίζει καθαρό αέρα μέσα στο αυτοκίνητο

 

Τα καινοτόμα προϊόντα της HELLA δημιουργούν και νέες τάσεις π.χ. σχετικά με την υγεία των επιβατών των οχημάτων. Στο πλαίσιο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τα λεπτά σωματίδια μεγέθους έως 2.5 μικρά (PM 2.5) θεωρούνται ιδιαίτερα βλαβερά.
Page 2 of 3
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αυτά τα σωματίδια είναι αρκετά μικρά ώστε να εισχωρήσουν βαθιά στον πνεύμονα, να επικαθίσουν εκεί και επομένως να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία. Η HELLA έχει αναπτύξει έναν αισθητήρα λεπτών σωματιδίων που μετράει την περιεκτικότητα ρύπων στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και στο άμεσο περιβάλλον του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Ο στόχος είναι η καθιέρωση διαχείρισης ποιότητας αέρα μέσω cloud.

 
10/25/2017 13:58
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
10/27/2017
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.rsgc@fvzgRichter@hella.com
 
10/27/2017