ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 11.09.2017
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΙΟΝΤΑ / 11.09.2017

Η HELLA και η ebm-papst κινούν την ηλεκτροδότηση

  • Η HELLA και η ebm papst συμφωνούν σε στρατηγική συνεργασία
  • Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων ηλεκτρικών ενεργοποιητών
  • Από το 2019, το πρώτο κοινό σχέδιο θα είναι η παραγωγή μιας ηλεκτρικής αντλίας
10/27/2017
10/27/2017

Lippstadt, 11 Σεπτεμβρίου 2017. Η HELLA KGaA Hueck & Co., ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά και ο ειδικός στους κινητήρες και τον εξαερισμό ebm-papst, συμφώνησαν σε μια στρατηγική συνεργασία. Το επίκεντρο της συνεργασίας θα είναι στο πεδίο των ενεργοποιητών. Και οι δύο συνεργάτες σκοπεύουν να προωθήσουν περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση και να αναπτύξουν από κοινού καινοτόμες λύσεις προϊόντων. Η μαζική παραγωγή μιας ηλεκτρικής αντλίας θα είναι το πρώτο κοινό αποτέλεσμα το 2019. Θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση των εκπομπών CO2 των οχημάτων.

 

Προκειμένου να αναπτυχθούν μελλοντικές λύσεις ενεργοποιητών για επιλεγμένα έργα, οι δυο συνεργάτες θα συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο στις βασικές τους ικανότητες. Εκτός από τις δεκαετίες εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή ενεργοποιητών, η HELLA διαθέτει επίσης τεχνογνωσία λογισμικού και πλήρη κατανόηση του συστήματος. Η ebm-papst από την άλλη χαρακτηρίζεται από μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή υψηλών επιδόσεων ηλεκτροκινητήρων και ανεμιστήρων.

 

«Με την στρατηγική συνεργασία με την ebm-papst, τώρα μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες προστιθέμενη αξία στον τομέα των ενεργοποιητών και να τοποθετηθούμε ακόμα καλύτερα σύμφωνα με την τάση της αγοράς για ηλεκτροκίνηση», αναφέρει ο CEO της HELLA, Dr. Rolf Breidenbach. «Αυτό φαίνεται επίσης από την πρώτη παραγγελία που έχουμε εξασφαλίσει μαζί με την ebm-papst.»
Ο Stefan Brandl, CEO του ομίλου ebm-papst προσθέτει: «Με την HELLA, έχουμε έναν συνεργάτη για το μέλλον με μεγάλη τεχνολογική εμπειρία. Ανυπομονούμε για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία.»

 

Μια πρώτη παραγγελία μεγάλης κλίμακας για μια ηλεκτρική αντλία εξασφαλίστηκε πρόσφατα.
Η αντλία που αναπτύχθηκε από κοινού θα χρησιμοποιηθεί για τα φίλτρα ενεργού άνθρακα σε συστήματα καυσίμων. Η ηλεκτροδότηση της διαδικασίας οδηγεί σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2  του οχήματος. Η HELLA ανέπτυξε την μονάδα «Interface Unit» που αποτελείται από το περίβλημα, τα ηλεκτρονικά και το λογισμικό ενώ η ebm-papst ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του ηλεκτροκινητήρα και της φτερωτής για την μονάδα της αντλίας.  Η μαζική παραγωγή της αντλίας αναμένεται να ξεκινήσει το 2019. Πέρα από αυτό το αρχικό έργο συνεργασίας, η ebm-papst και η HELLA στοχεύουν στην επέκταση της συνεργασίας τους με πρόσθετα προϊόντα και εφαρμογές

 
10/25/2017 12:54
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
10/27/2017
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.rjym@ereyRichter@hella.com
 
10/27/2017