Συνεργεία & υπηρεσίες / 29.05.2018
 
Συνεργεία & υπηρεσίες / 29.05.2018

Η HELLA εξοπλίζει το A7 Sportback με έξυπνες λειτουργίες φωτισμού

  • Μια μονάδα ελέγχου φροντίζει για όλες τις λειτουργίες των προβολέων
  • Ο εξατομικευμένος εσωτερικός φωτισμός δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα
06/22/2018
06/22/2018

Lippstadt, 29 Μαΐου 2018. H αυτοκινητοβιομηχανία Audi και η HELLA έχουν αναπτύξει μια εντυπωσιακή τεχνολογία φωτισμού για το νέο Audi A7 Sportback. Οι προβολείς του τετράθυρου κουπέ είναι διαθέσιμοι ως LED, Matrix LED και HD Matrix LED με παραλλαγές φώτων πορείας λέιζερ. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια νέα μονάδα ελέγχου, η οποία φροντίζει για όλες τις λειτουργίες φωτισμού. Η Audi και η HELLA έχουν αναπτύξει από κοινού και έναν νέο σχεδιασμό εσωτερικού φωτισμού.

 

Η τεχνολογία φωτισμού της HELLA που βρίσκεται ήδη με επιτυχία στο Audi A8 θα παρέχει επίσης τη βέλτιστη οδική όραση και στο νέο Audi A7. Η λειτουργία των αντιθαμβωτικών φώτων πορείας θα αποτρέψει το θάμπωμα των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου. Η αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ της εμπρόσθιας κάμερας, των αισθητήρων και των προβολέων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το HD Matrix LED με φώτα πορείας λέιζερ. Η μονάδα ελέγχου της HELLA που απαιτείται για αυτή την εργασία ελέγχει τους προβολείς και φροντίζει ότι όλες οι λειτουργίες, από διασταυρώσεως και πορείας, σε δείκτες κατεύθυνσης και κινούμενες απεικονίσεις για να καλωσορίσουν και να αποχαιρετήσουν τον οδηγό. Επομένως, μία μόνο μονάδα ελέγχου είναι απαραίτητη για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών.

 

Η μονάδα ελέγχου επιτρέπει εξατομικευμένες διαμορφώσεις

 

Στο Audi A7, οκτώ μονάδες ελέγχου χρησιμοποιούνται για τις παραλλαγές των προβολέων LED. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι 32 δίοδοι εκπομπής φωτός της μονάδας HD Matrix LED μπορούν να ελέγχονται μεμονωμένα. Επιπλέον τονίζει τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας. Στο A7, αποτελείται από δώδεκα τμήματα που χωρίζονται με μικρά κενά. Μόλις ο οδηγός ξεκλειδώσει τις πόρτες, οι προβολείς δημιουργούν μία χορογραφία φωτισμού. Η κινούμενη απεικόνιση λειτουργεί με αντίστροφη σειρά μετά το ταξίδι και κατά το κλείδωμα του οχήματος. Οι δείκτες κατεύθυνσης ελέγχονται επίσης μέσω της μονάδας ελέγχου.

 

Η μονάδα ελέγχου πληροί τα τελευταία πρότυπα λειτουργίας ασφαλείας. Για παράδειγμα, λαμβάνει αυτόματα υπόψη την ευθυγράμμιση των προβολέων για τη βέλτιστη προσαρμογή του ύψους των προβολέων, αποτρέποντας το θάμπωμα των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου. Είναι επίσης εξοπλισμένη με λειτουργία «ασφαλούς λειτουργίας». Αυτό εξασφαλίζει ένα ασφαλές σύστημα, έτσι ώστε να φωτίζεται ο δρόμος για τον οδηγό σε περίπτωση σφάλματος/αστοχίας.

 

Ο εξατομικευμένος σχεδιασμός εσωτερικού φωτισμού δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα

 

H HELLA, δεν ανέπτυξε μόνο τις παραλλαγές των προβολέων και τον ευφυή έλεγχο τους από κοινού με την Audi, αλλά και τον σχεδιασμό του εσωτερικού φωτισμού. Με το προαιρετικό πακέτο φωτισμού περιβάλλοντος, φωτεινές γραμμές στο ταμπλό και στις πόρτες, εξασφαλίζουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο Audi A7 Sportback. Το πολύχρωμο πακέτο φωτισμού περιβάλλοντος επεκτείνει ακόμη περισσότερο την έννοια φωτισμού. Το σήμα quattro ενσωματωμένο σε ένα χρωμιωμένο περίβλημα στο εσωτερικό του ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού φωτίζεται τη νύχτα και δημιουργεί ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα. Μαζί με την Audi, η HELLA χρησιμοποιεί μια ειδική διαδικασία παραγωγής με επεξεργασία λέιζερ για να εξασφαλιστεί ότι η εφαρμογή χρωμίου μπορεί να ελέγχεται. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό: Πρόσθετες γραμμές φωτισμού στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα παρέχουν επιπλέον τόνους φωτισμού.

 

Οι φακοί κάλυψης μέσα στα πλαίσια της ταπετσαρίας και οι κεντρικές κονσόλες πλαισιώνονται από διακοσμητικό χρώμιο. Αυτό δημιουργεί κορυφαία εμφάνιση του εσωτερικού. Για να καταστεί αυτό δυνατό, οι μηχανικοί της HELLA χρησιμοποίησαν μια ειδική διαδικασία χύτευσης με έγχυση.

 

Οι μονάδες RGB LED της δεύτερης γενιάς, οι οποίες αναπτύχθηκαν μαζί με το Audi, επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόσει τα χρώματα ανάλογα στον εσωτερικό φωτισμό περιβάλλοντος.
Με την επικεφαλής μονάδα ελέγχου στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος, η εταιρεία συνδέει την εμπειρία της στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά. Η μονάδα ελέγχου περιλαμβάνει ένα κουμπί SOS και ανάλογα με την έκδοση του εξοπλισμού του οχήματος, το χειριστήριο οροφής, αισθητήρες για την παρακολούθηση του χώρου επιβατών και μικρόφωνο. Ο ενσωματωμένος φωτισμός ανάγνωσης είναι ανέπαφος.

 

Στο πίσω μέρος του οχήματος, στο κέντρο της οροφής τοποθετείται ο φωτισμός ανάγνωσης, η φωτεινότητα του οποίου μπορεί επίσης να ρυθμιστεί μεμονωμένα.

 

Με τα προϊόντα φωτισμού και ηλεκτρονικών στο A7, η HELLA προσφέρει ακόμη περισσότερα προϊόντα με μεγάλη προστιθέμενη αξία για τον πελάτη, τονίζοντας έτσι το όραμά της για διαμόρφωση της κινητικότητας του αύριο

 
06/22/2018 08:52
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
06/22/2018
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.kwhu@dbbiRichter@hella.com
 
06/22/2018