Συνεργεία & υπηρεσίες / 24.05.2018
 
Συνεργεία & υπηρεσίες / 24.05.2018

Τα συνεργεία επωφελούνται από την πλήρη τεχνογνωσία πέδησης

Η Hella Pagid ενισχύει τη θέση της ως ειδικός στα φρένα και προσφέρει στα συνεργεία, κορυφαίας ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες
06/22/2018
06/22/2018

Essen, 24 Μαΐου 2018. Η Hella Pagid, ειδικός στην πέδηση από το Essen, εδραιώνει την θέση της ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης του χονδρεμπόρου και φίλος του συνεργείου. Με στόχο την επιτάχυνση αλλά και απλούστευση των δραστηριοτήτων της χονδρικής διανομής, αλλά ταυτόχρονα τα συνεργεία να λειτουργούν ταχύτερα και πιο αποδοτικά, η εταιρεία προσφέρει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των προϊόντων μαζί με ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης των πελατών σε κάθε τομέα των συστημάτων πέδησης. Αυτές οι νέες λειτουργίες υποστηρίζουν την τεχνογνωσία πρώτης τοποθέτησης της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνεται με το νέο σύνθημα "RELIANCE TRUST PERFORMANCE." ένα απόφθεγμα που συνοψίζει ιδανικά τις τρεις αξίες της.

 

Ο στόχος του κάθε συνεργείου είναι να επιστρέψει τα αυτοκίνητα πίσω στο δρόμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Όλα όσα κάνουμε περιστρέφονται γύρω από τους πελάτες μας. Για το λόγο αυτό, σκοπός μας να τους υποστηρίξουμε χωρίς εξαιρέσεις», αναφέρει ο Lars Brylka, Διευθύνων Σύμβουλος της Hella Pagid. Η βάση αυτής της φιλοσοφίας δημιουργήθηκε το 2013 με την ίδρυση της κοινοπραξίας, γνωστή ως Hella Pagid. «Σήμερα, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, χονδρέμποροι και συνεργεία σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται τις δύο εταιρίες, την HELLA και την Pagid».

 

Και η τεχνογνωσία πέδησης της TMD Friction έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των προϊόντων. Ένας άλλος παράγοντας στην εξίσωση είναι ότι η παραγωγή για τα τακάκια πραγματοποιείται αποκλειστικά στην Ευρώπη. Επιπλέον, κάθε νέο τακάκι αναπτύσσεται σε συνεργασία με τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πριν την διάθεση στην αγορά, ένα νέο προϊόν πραγματοποιεί έως και 300.000 χιλιόμετρα δοκιμών και ελέγχεται διεξοδικά για την συμπεριφορά του στο φρενάρισμα, τον βαθμό φθοράς και επίσης την άνεση.

 

«Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι όλα τα τακάκια, πληρούν όλους τους κανονισμούς. Έτσι το αποτέλεσμα είναι να προσφέρουμε στην αγορά ανταλλακτικών, κορυφαία ποιότητα πρώτης τοποθέτησης,» αναφέρει ο Thomas Gorkow, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων & Μάρκετινγκ της Hella Pagid.
Εκτός από τα εγγυημένα υψηλής ποιότητας προϊόντα, μια ολοκληρωμένη υποστήριξη πελατών είναι σημαντική για τους χονδρεμπόρους και τα συνεργεία. Αυτή περιλαμβάνει υψηλή διαθεσιμότητα προϊόντων και γρήγορη παράδοση. Στην Hella Pagid υπάρχουν 14.000 κωδικοί που καλύπτουν υδραυλικά φρένα, φθειρόμενα εξαρτήματα, υγρά και αξεσουάρ, έτοιμα για παράδοση κάθε στιγμή. Οι εταιρείες πωλήσεων και οι αποθήκες σε όλο τον κόσμο καθώς και κόμβοι στη Γερμανία και στην Ασία, εξασφαλίζουν ότι τα προϊόντα φτάνουν γρήγορα στο δίκτυο χονδρεμπόρων και συνεργείων.

 

Επιπλέον, τα συνεργεία μπορούν να εμπιστευτούν την γρήγορη και ικανή υποστήριξη πελατών. Για την γρήγορη ταυτοποίηση των ανταλλακτικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή BrakeGuide στο smartphone τους. Είναι επίσης πολύ εύκολο να λαμβάνουν τεχνικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές από το HELLA TECH WORLD (www.hella.com/techworld).

 
06/22/2018 08:38
 
 
 
ΕΙΚΟΝΑ-ΛΗΨΗ
 
ΑΡΘΡΟ-ΛΗΨΗ
 
06/22/2018
Επικοινωνία
Dr. Markus Richter
Υπεύθυνος τύπου της εταιρείας
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Τηλ.: +49 2941 38-7545
Φαξ: +49 2941 38-477545
Markus.nhog@qvsnRichter@hella.com
 
06/22/2018