Onderneming / 29.04.2022
 
Onderneming / 29.04.2022

HELLA wil de Business Group Lifecycle Solutions consequent uitbreiden en verder ontwikkelen

  • Op de toenemende vraag naar oplossingen om de levenscyclus van voertuigen te verlengen, zal nog meer worden ingespeeld door gerichte investeringen in de reserveonderdelen- en werkplaatsactiviteiten
  • Met betrekking tot de integratie en verdere afstemming van de activiteiten van Special Applications worden momenteel verschillende strategische opties onderzocht, waaronder een mogelijke verkoop
05/06/2022
05/06/2022

Lippstadt, 29 april 2022. Een belangrijke hefboom voor duurzame mobiliteit is het behoud van waarde en de verlenging van de levenscyclus van voertuigen. Tegen deze achtergrond heeft de internationaal gepositioneerde automobieltoeleverancier HELLA onlangs de Business Group Lifecycle Solutions gevormd, waarin de productlijnen Independent Aftermarket, Workshop Solutions en Special Applications zijn samengevoegd.

"Ons doel is om in het kader van de Business Group Lifecycle Solutions een holistisch ecosysteem op te bouwen dat de gehele procesketen in de aftermarket omvat, van diagnose tot distributie van reserveonderdelen tot dienstverlening vanuit één enkele bron. Op deze manier creëren we niet alleen toegevoegde waarde voor alle betrokken partijen, maar dragen we tegelijkertijd bij aan een verantwoord gebruik van hulpbronnen en materialen", aldus Dr. Lea Corzilius, die binnen de HELLA-directie verantwoordelijk is voor de Business Group Lifecycle Solutions. "De vraag naar waarde besparende producten en diensten neemt voortdurend toe. Met ons aanbod op het gebied van Independent Aftermarket en Workshop Solutions zijn wij in dit opzicht zeer goed gepositioneerd. Door gerichte investeringen willen wij deze activiteiten verder uitbreiden. Wij zien ook groeipotentieel door een nauwere koppeling van onze onderscheidende competenties op het gebied van reserveonderdelen en werkplaatsactiviteiten, alsmede in samenwerking met Faurecia."

Op dit moment wordt de integratie en verdere afstemming van de activiteiten op het gebied van Special Applications nog nader uitgewerkt. In dit bedrijfsonderdeel ontwikkelt, produceert en distribueert HELLA verlichtingstechnologie en elektronische producten voor een breed scala van speciale voertuigen, zoals landbouw- en bouwmachines, bussen, caravans en marinetoepassingen. "Onze activiteiten op het gebied van speciale toepassingen zijn uitstekend gepositioneerd. Dit wordt naar ons teruggekoppeld, niet in de laatste plaats door klanten. Samen met de Aandeelhouderscommissie hebben wij vandaag besloten te evalueren hoe wij deze activiteiten op de lange termijn zo goed mogelijk kunnen positioneren. Daartoe onderzoeken we verschillende strategische opties, waaronder een mogelijke verkoop," zegt Dr. Lea Corzilius. "Tegen deze achtergrond wordt momenteel de relevante markt gesondeerd. De marktsonderingen bevinden zich nog in een vroeg stadium en er is nog geen beslissing genomen."

 
05/06/2022 09:14
 
 
 
Artikel DOWNLOAD
 
05/06/2022
CONTACTPERSOON

Benelux:
Vestiging België
Langlaarsteenweg 168
2630 Aartselaar
03 870 36 69

 

Vestiging Nederland
Celsiusbaan 2
3439 NC Nieuwegein
030 60 95 611

 

Bnl.commusyzq@lorcnication@hella.com

 

Internationaal:
Dr. Markus Richter
Bedrijfsvoorlichter
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.bwoh@pkeeRichter@hella.com

 
07/14/2021