Onderneming / 12.12.2022
 
Onderneming / 12.12.2022

SSL | HD: HELLA breidt leidende marktpositie in chipgebaseerde koplamptechnologieën verder uit

  • s Werelds eerste serieproductie van een SSL | HD koplamp gestart in de vestiging in Lippstadt
  • Totaal aantal orders voor SSL/HD-technologie bedraagt reeds ongeveer € 1,5 miljard na verdere verwerving van grote projecten.
  • Hoge-resolutie, veiligheidsrelevante verlichtingsfuncties kunnen worden gerealiseerd door individuele schakeling van maximaal 25.000 LED pixels per chip.
  • Halvering van ontwikkelingskosten en kapitaaluitgaven aan klantzijde mogelijk door "wereldkoplampaanpak
12/12/2022
12/12/2022

HELLA, de automobieltoeleverancier onder het overkoepelende merk FORVIA, bouwt zijn leidende marktpositie op het gebied van digitale, chipgebaseerde koplampsystemen verder uit. Enerzijds is het bedrijf in zijn vestiging in Lippstadt begonnen met de eerste serieproductie van zijn "Solid State Lighting" koplamp. Anderzijds heeft HELLA ook de volgende grote serieorders voor deze technologie ontvangen van zowel een andere Duitse als een internationale premium autofabrikant. Na deze succesvolle orders voor SSL | HD technologie, heeft HELLA al klantprojecten verworven met een totaal volume van ongeveer € 1,5 miljard.

 

"De marktintroductie van onze SSL | HD koplampen is een nieuwe mijlpaal in de autoverlichtingstechnologie, waarmee we volledig nieuwe normen stellen op het gebied van prestaties, functionaliteit en kostenefficiëntie," zegt Yves Andres, Managing Director Lighting bij HELLA. "In dit opzicht profiteren we nu van het feit dat we in een vroeg stadium hebben vertrouwd op SSL | HD-technologie voor koplampen met hoge resolutie en dat we de ontwikkeling ervan sindsdien consequent hebben gestimuleerd. Op dit fundament hebben wij een marktleidende positie gevestigd, die wij voortdurend uitbreiden met verdere klantenorders en de volgende generatie producten."

 

De SSL | HD koplamp is een evolutionaire verdere ontwikkeling van gevestigde LED matrix systemen. Met deze nieuwe koplamptechnologie kunnen tot 25.000 pixels per LED intelligent en individueel worden geschakeld, afhankelijk van de eisen van de klant. Zo kan een groot aantal nieuwe verlichtingsfuncties met hoge resolutie worden gerealiseerd. Daartoe behoren rijstrookmarkeringen, symboolprojecties, maar ook rijbaanverlichting en lichttapijten. Ook andere veiligheidsverhogende functies zoals projecties van veiligheidsafstanden of beschermingszones voor fietsers of voetgangers zijn denkbaar.

 

In de SSL | HD-technologie heeft HELLA samen met partners de lichtbron verder geminiaturiseerd. Door de aanzienlijk kleinere inbouwruimte biedt het autofabrikanten extra vrijheidsgraden bij de integratie van koplampen en het ontwerp van voertuigen.  Tegelijkertijd maakt de softwarematige besturing van de lichtpunten de "wereldkoplampbenadering" mogelijk, die HELLA al met succes heeft geïmplementeerd. Dit betekent: Alle noodzakelijke aanpassingen aan de koplamp, bijvoorbeeld vanwege regiospecifieke eisen zoals rechts en links verkeer, kunnen uitsluitend zuiver digitaal in een identiek opgebouwde lichtmodule in kaart worden gebracht. Een verscheidenheid van maximaal twaalf technisch verschillende versies van de koplamp is daarmee overbodig geworden. Voor de klant kan dit de ontwikkelingskosten en de kapitaaluitgaven met ongeveer 50 procent verminderen.

 

Met de nu verworven klantenprojecten breidt HELLA niet alleen zijn bestaande klantenbestand voor deze SSL HD-technologie uit met extra autofabrikanten. Naast de eerste opstart in Lippstadt zal deze technologie de komende jaren ook in serieproductie gaan in andere HELLA-verlichtingsfabrieken in China, Mexico, Tsjechië en Slowakije. Zo brengt HELLA het Solid State Lighting High Definition-koplampsysteem tegen 2025 wereldwijd in alle regio's op de weg.

 
12/12/2022 15:01
 
 
 
Artikel DOWNLOAD
 
12/12/2022
CONTACTPERSOON

Benelux:
Vestiging België
Langlaarsteenweg 168
2630 Aartselaar
03 870 36 69

 

Vestiging Nederland
Celsiusbaan 2
3439 NC Nieuwegein
030 60 95 611

 

Bnl.commulvpy@yqrqnication@hella.com

 

Internationaal:
Dr. Markus Richter
Bedrijfsvoorlichter
Rixbecker Str. 75
59552 Lippstadt
Tel.: +49 2941 38-7545
Fax: +49 2941 38-477545
Markus.hmrt@xavkRichter@hella.com

 
12/12/2022