Serie
Dagrijverlichting
Standaard

Lichtende voorbeelden: standaard ingebouwde dagrijverlichting van HELLA

Bij steeds meer gerenommeerde voertuigfabrikanten wordt dagrijverlichting van HELLA al standaard toegepast. De redenen liggen voor de hand: dagrijlichtoplossingen zijn veilig, kostenbesparend en milieuvriendelijk - en zetten bovendien duidelijke optische accenten.
Zo komen zowel de nieuwe Mercedes A-Klasse als de splinternieuwe Audi A8 van de band met dagrijverlichting van HELLA.
In beide gevallen is het gelukt de technologisch hoogwaardige koplampen van de nieuwste generatie optimaal te integreren in het totale voertuigconcept.
Het resultaat: voertuigen die als lichtende voorbeelden deelnemen aan het verkeer - en dat dankzij de HELLA verlichtingsoplossingen zowel bij daglicht als in het donker.

12/01/2014

  • Der neue A8-Scheinwerfer mit LED-Tagfahrlicht von HELLA.

Jong, dynamisch, sportief - met deze eigenschappen ligt de nieuwe Mercedes A-Klasse precies in de lijn van een nieuwe generatie. HELLA geeft het voertuigfront met drie sportieve koplampvarianten een bijzonder dynamische uitstraling. De nieuwe A-Klasse is sinds juni 2012 in de handel.
Met de nieuwe A-Klasse wil Mercedes normen verleggen - en een nieuwe doelgroep aanspreken. Deze sportieve, compacte auto beantwoordt daarom aan twee trends die het bij de jonge generatie goed doen: hij heeft een exclusief design en is uitgerust met een aantal intelligente hulpsystemen. De door HELLA ontwikkelde koplampen hebben deze eigenschappen ook. Uit de drie uitvoeringsvarianten halogeen, bi-xenon en Intelligent Light System (ILS) met adaptieve grootlichtassistent kan de klant de optie kiezen die voor hem het meest geschikt is.
Optisch zijn alle drie de varianten afgestemd op het nieuwe Mercedes-design. Een element dat karakteristiek is voor het merk, volgt de binnencontour en vormt de afsluiting aan de bovenkant van de koplamp. Dit vormt dag en nacht de voertuigspecifieke lichtsignatuur. Bij de xenonvarianten heeft dit element de op led gebaseerde functies van knipperlicht, positielicht en dagrijlicht. Het onderstreept de dynamische uitstraling van de nieuwe vormgeving van het voertuig. Bij de sportieve AMG-variant zijn bovendien de in het voertuig gebruikte rode designelementen ook doorgezet in de koplampen.

12/01/2014
  • Der neue A-Klasse-Scheinwerfer mit LED-Tagfahrlicht von HELLA.

AUDI en HELLA hebben met de onlangs geïntroduceerde nieuwe Audi A8 nog een wereldprimeur gepresenteerd: dit vlaggenschip van Audi wordt aangeboden met Matrix LED, de eerste koplamp met niet-verblindend groot licht ter wereld. Een ander fascinerend detail van deze innovatieve verlichtingstechniek is het dynamische knipperlicht. En natuurlijk is er ook geïntegreerde dagrijverlichting aan boord.
Behalve met hun functies die de veiligheid vergroten, overtuigen de koplampen van het vlaggenschip van Audi ook met een aantrekkelijk design. Onder het designrooster dat de koplampen optisch in segmenten verdeelt, bevindt zich het eerste dynamische knipperlicht ter wereld. Wanneer de bestuurder het knipperlicht inschakelt, lichten zeven achter elkaar gelegen blokken met een tijdsverschil van 20 milliseconden één voor één op. Na 150 milliseconden zijn alle segmenten geactiveerd en hebben ze hun volle intensiteit, waardoor de indruk van een "wissend knipperlicht" ontstaat. Net als bij het voorgaande model hebben Audi en HELLA ook dit keer de functies van knipperlicht, dagrijverlichting en positielicht gecombineerd in één optisch systeem. Dit geeft het voertuig zowel overdag als in het donker een imposant en markant uiterlijk dat typisch is voor het merk.

12/01/2014
  • Der neue A8-Scheinwerfer mit LED-Tagfahrlicht von HELLA.
  • Print
Light is ... LED
Led-Video

Alles over de

HELLA LED expertise
Led Video

Alles über die 

HELLA LED-Kompetenz.
Flyer HELLA dagrijverlichting
Afbeelding
Lees alles over HELLA dagrijverlichting - in onze flyer