GPS
header_Online_ServiceMicrosite Cardriver
GPS

GPS

11/14/2016
GPS is everywhere.

Mindenhol jelen van – de pontosan mi is az a GPS? Itt megtudhatja!

A GPS egy globális műholdas navigációs rendszer, amely a világűrben keringő műholdak segítségével lehetővé teszi a pontos hely és idő meghatározását. Mindezt 1 milliméteres, illetve 5 nanoszekundumos pontossággal. Az adatokból levezethető a sebesség és a mozgásirány. Az amerikai védelmi minisztérium (DoD) által eredetileg katonai célokra kifejlesztett és folyamatosan továbbfejlesztett technológia manapság már minden navigációs készülékben és mobiltelefonban megtalálható.
A következőképpen működik:
a GPS-rendszer 24 műholdból áll, amelyek közül a Föld bármely pontjáról legalább egyszerre négy mindig látható. Erre azért van szükség, hogy a vevő meghatározhassa a térbeli pozícióját (x, y, z) és az órájának a GPS-rendszer idejétől való eltérését.
A műholdak digitálisan kódolt adatokat küldenek, amelyek alapján a GPS-vevő kiszámítja a műholdtól való pontos távolságát. A vevő képes pontosan meghatározni a helyzetét, ha legalább három műhold távolságát ismeri.
Jelenleg kb. 30 (aktív és tartalék) GPS-műhold kering a Föld körül 20200 kilométeres magasságban, 4 km/s sebességgel, 6 orbitális pályán. Ezek a műholdak nemcsak navigációs készülékeknek és mobiltelefonoknak küldenek jeleket, hanem egy ún. ellenőrző szegmensnek is, amely 9 földi állomásból, valamint egy fő ellenőrző állomásból áll. Itt értékelik ki az adatokat, és szükség esetén korrigálják az egyes

  • Print
UNIVERZÁLIS ALKATRÉSZEK KATALÓGUSA
Online LightShow katalógus

Aktuális, gyors, nagy választék!
Univerzális alkatrészek a járművéhez.

HELLA minőség
A HELLA kiváló minőséget nyújt.

Itt részletes információkat talál aHELLA minőségről!

Microsite Elektronika