Kwaliteit
De passende producten voor iedere agrarische toepassing.
Kwaliteit

Beproefde kwaliteit van HELLA

Hitte, urenlang gebruik, stoten en slagen. De gebruiksomstandigheden vereisen dat werklampen heel wat kunnen hebben. Daarom moeten HELLA werklampen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden alle lampen hierop tijdens de ontwikkeling en fabricage doelgericht getest. Zodat ze optimaal kunnen presteren.

02/19/2016

Onze werklampen voor alle weersomstandigheden.

Bij temperatuurwisseltesten worden HELLA-werklampen in klimaatkasten blootgesteld aan temperatuurschommelingen van -40 tot 90 graden Celsius. Bij trillingstesten worden de koplampen bij een temperatuur tussen de –30 en +80 graden Celsius urenlang heen en weer geschud en daarbij blootgesteld aan krachten van 9,6 G.
Deze testen zijn pure stress voor elk materiaal. In serie geproduceerd worden echter alleen de toestellen die alle tests zonder schade doorstaan. Testrapporten worden door HELLA gedurende een periode van 15 jaar gearchiveerd.

Spatwaterdichte werklampen.

In universele spatwatercabines worden HELLA werklampen getest onder realistische omgevingscondities. Deze cabines zijn uitgerust met inrichtingen voor regen, watergolven, waterstralen en fijne nevel.
Hier worden de testproducten bij interval- en spatwatertesten met een druk van maximaal 5 bar en bij waterstraaltesten met een druk van 10 bar getest op lekdichtheid.

Wasstraatbestendige werklampen.

In de testopstelling worden de werklampen getest met een waterdruk tot 100 bar bij een watertemperatuur van +80 graden Celsius. Bij deze test wordt de reiniging in een wasstraat of met een hogedrukreiniger nagebootst.

Drukbestendige lampen.

Bij deze test wordt de verlichting gedurende 30 minuten in een dompelbuis op een waterdiepte van 1 meter gehouden. Er mag geen water in het apparaat binnendringen. Deze test wordt uitgevoerd op alle led-werklampen.

Werklampen

Bij de stofdichtheidstest wordt getest in welke mate een werklamp beschermd is tegen het binnendringen van vaste vreemde voorwerpen met inbegrip van stof. Hiervoor wordt de lamp blootgesteld aan een lucht-/stofmengsel. Bij de zoutsproeitest worden de zware omgevingscondities op de weg gesimuleerd. Een zoutsproeinevel wervelt maximaal 700 uur rondom de werklamp om de corrosiebestendigheid te testen.

  • Print
Universele onderdelencatalogus
HELLA universele onderdelencatalogus
Actueel, snel en een grote keuze!
Universele onderdelen voor uw voertuig.