Elektra/elektronica
De passende producten voor iedere agrarische toepassing.
Elektra/elektronica

Zonder deze producten werkt er niets – elektra- en elektronicaproducten van HELLA

Elektra- en elektronicaproducten van HELLA zorgen ervoor dat er ook met zware voertuigen en machines probleemloos en eenvoudig kan worden gewerkt. Hier kunt u interactief kennismaken met de verschillende elektraproducten van HELLA en krijgt u direct gedetailleerde productinformatie.

02/19/2016
Klik hier om meer te weten te komen over de HELLA elektronicaproducten voor landbouwvoertuigen
Reinigingssystemen Akoestische signaalgevers Modulaire schakelaars Schakelaars Sensoren Regelapparaten
Elektra/elektronica

Wassystemen

HELLA heeft meer dan 40 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van reinigingsvloeistofpompen voor de automobielindustrie en levert producten van een constant goede original-equipment-kwaliteit 'made in Germany'. Het uitgebreide programma met verschillende aansluitingen, vermogens en volumina omvat voor elk gebruiksdoel het juiste product voor landbouwvoertuigen: reinigingsvloeistofpompen, watertanks en niveausensoren.

Akoestische signaalgevers

Akoestische signaalgevers

Bij het werken met zware voertuigen en machines in de land- en bosbouw is veiligheid een buitengewoon belangrijk thema. Veiligheid betekent ook dat andere verkeersdeelnemers op tijd en vooral duidelijk moeten worden gewaarschuwd voor naderende of achteruitkomende voertuigen – niet alleen optisch, maar ook akoestisch. HELLA ontwikkelt en produceert al bijna 100 jaar akoestische signaalgevers voor de meest uiteenlopende voertuigen. Het assortiment omvat signaalhoorns, hoorns met een extra luid signaal, elektrische tweetonige hoorns, compressor- en persluchthoorns, zodat er voor iedere gebruikssituatie een passend apparaat verkrijgbaar is.

Modulaire schakelaars

Op www.hella.com/switch kunt u uw modulaire schakelaar configureren. U hebt de keuze uit verschillende schakelfuncties en 500 verlichte schakelsymbolen. Ook kunt u kiezen tussen schakelaars voor binnen en buiten. Voor land- en bosbouwmachines kunnen wij de nieuwe, waterdichte serie 3100 aanbevelen. Deze voldoet aan de strenge eisen van beschermingsklasse IP 68.

Schakelaars

Voertuigen en arbeidsmachines die worden gebruikt in de land- en bosbouw, hebben gewoonlijk een extreem hoge waarde. Diefstal leidt daardoor al snel tot grote financiële schade – niet in de laatste plaats door uitvaltijden. HELLA heeft een elektronische startonderbreker ontwikkeld die het dieven moeilijk maakt. In geactiveerde toestand onderbreekt de HELLA startonderbreker naar keuze een, twee of zelfs drie relevante besturingseenheden. bijvoorbeeld de startmotor, de ontsteking en de brandstofpomp. De HELLA startonderbreker is door het Kraftfahrtbundesamt (vgl. de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Nederland) gecertificeerd en is volledig geïntegreerd. Van buiten af is hij dus niet te zien.
Vergeet niet dat HELLA u ook andere schakelaars kan leveren, zoals accu-, contact- en portiercontactschakelaars.

Sensoren

Sensoren

De intelligente accusensor (IBS) geeft informatie over de actuele accucapaciteit en maakt het daardoor mogelijk de energiereserve te beoordelen. Om zorgvuldig te kunnen omgaan met de boordaccu, is het nodig op de hoogte te zijn van de ladingstoestand, eventuele veroudering en veranderingen van de accu, want zoals blijkt uit een studie van de ADAC, zijn zwakke accu's in ruim 50% van de gevallen de belangrijkste oorzaak van het uitvallen van voertuigen. Daarnaast levert HELLA ook andere producten zoals gaspedaal-, oliepeil- en regen-/lichtsensoren.

Regelapparaten

Regelapparaten

Het motorregelapparaat is een van de belangrijkste regelapparaten van een motorvoertuig. Het voert de berekeningen uit die nodig zijn voor het functioneren van de motor in het voertuig. U kunt de betreffende producten vinden in de HELLA catalogi.

Radio_Transmitter_System_Highlights_HELLA

Het draadloze besturingssysteem van HELLA stelt de bestuurder in staat de cabinedeur op een comfortabele manier te ontgrendelen. De afstandsbediening kan – afhankelijk van wat de klant wenst – worden voorzien van één of twee toetsen. Het robuuste design is speciaal ontwikkeld voor gebruik voor landbouwmachines. Een aanvullend bedieningsapparaat met maximaal vier uitgangssignalen maakt het mogelijk daarnaast ook de verlichting aan te sturen, bijv. de coming-home-functie. Het knipperlicht activeren, kleppen openen en sluiten, bijv. van de motorruimte en gereedschapsbakken, is met het HELLA draadloze besturingssysteem probleemloos mogelijk.

Desgewenst kan het design worden geïndividualiseerd, bijv. door het aanbrengen van klantspecifieke logo's.

Het HELLA draadloze besturingssysteem bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase. Voorbeelden zijn op aanvraag verkrijgbaar.

02/19/2016
Bij HELLA zijn diverse steekverbindingen voor landbouwmachines verkrijgbaar.

Voor gebruik in landbouwmachines zoals combines en tractoren zijn vooral de bijzonder robuuste en van verschillende aansluitingen voorziene 2-, 7- en 13-polige stekkersystemen geschikt. Bij HELLA zijn tevens bijpassende kabels verkrijgbaar, die ook per meter te bestellen zijn. Raadpleeg hiervoor de brochure Elektrische voertuiginstallatie.

Op het gebied van installatiemateriaal zijn er bij HELLA de meest uiteenlopende producten verkrijgbaar.

De montage van SUPERSEAL-steekverbindingen gebeurt in een aantal stappen en vereist uiterste precisie. Het resultaat: een absoluut betrouwbare stroomvoorziening. Hier worden de steekverbindingen gebruikt om een HELLA Flat Beam 500 LED te installeren aan de binnenkant van de inspectieklep van een combine. SUPERSEAL-steekverbindingen zijn gemaakt voor extreme omgevingscondities – ze zijn bestand tegen water, zout, ozon, benzine, diesel, motorolie en remvloeistof. De SUPERSEAL-assortimentskoffer van HELLA bevat verschillende gereedschappen en een assortiment SUPERSEAL-stekkerbehuizingen, pen- en buscontacten, draadafdichtingen en blinde stoppen.

Andere producten van HELLA op het gebied van installatiemateriaal kunt u vinden in de brochure Elektrische voertuiginstallatie.

  • Print
Moduleschakelaarconfigurator
Configureer uw eigen modulaire schakelaar.

Configureer uw eigen modulaire schakelaar.

Claxons & meertonige luchthoorns online-tool
Vind een geschikte meertonige luchthoorn voor uw tractor, combine e.d.

Vind een geschikte claxon voor uw tractor, combine e.d.

Mobiele app claxons
Mobiel een geschikte claxon vinden voor uw tractor, combine e.d.

Mobiel een geschikte claxon vinden voor uw tractor, combine e.d. – met de gratis mobiele app.